Skärmbild från Twitter

PGA Tour

Här slår Spieth med livet som insats

Det finns svåra slag, avgörande slag – och ibland finns det slag som gäller liv eller död. Fråga Jordan Spieth.

Text: Bo Steffensen • 2022-02-06 Uppdaterad 2022-02-07

Med livet som insats. Ett slag som Jordan Spieth aldrig lär glömma.
– Så här i efterhand kanske det inte var så smart. Jag önskar att jag inte hade gjort det där. Jag ångrar faktiskt att jag gjorde det, sa Spieth efter sin rond.
Pebble Beach är en bana som sträcker sig längs Stilla Havet. Ett av de kändaste hålen är åttan, par 4, där fairway utslaget ska stanna innan Stillwater Cove,  en djup ravin ner i havet. Andraslaget ska sedan slås över ravinen upp mot greenen.
Jordan Spieth skickade, som han själv sa, en missil från utslaget. Bollen stannade några decimeter från klippkanten, på andra sidan den målade röda linjen.
Slå eller droppa?
Skulle Spieth tappa balansen när han slog bollen skulle han riskera att ramla ner i djupet.
Efter att omsorgsfullt känt efter och kollat och testat igen bestämde sig Spieth för att slå bollen som den låg.
Han bad caddien Michael Greller att plocka fram en järnsjua, två klubbor mer än han normalt hade behövt för ett slag på 140 meter.
Spieth sa senare att Greller bett honom tre gånger att inte slå slaget.
– Michael fattade inte vad jag höll på med, att göra en sådan grej. Han sa att nästa gång, om det skulle hända, så skulle han slänga bollen i vattnet så att jag inte kan slå den, berättade Jordan Spieth.
Jordan Spieth tog en risk.
– Problemet var att det lutade neråt och jag hade inte mycket mark kvar där min vänstra fot stod. Hade det varit platt hade det inte varit några problem men med en lutning blir det värre eftersom man vill att ens vikt ska följa lutningen när man slår. Det ville jag inte den här gången, sa Spieth.

Nu gick det bra för Jordan Spieth i dubbel bemärkelse. Med sina 63 slag för dagen, nio under par, tog han sig upp 34 placeringar och är nu ett slag efter ledande Beau Hossler, Andrew Putnam och Tom Hoge (alla –15) inför sista dagen – som spelas på Pebble Beach.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-02-06
TournyttJordan SpiethPebble Beach Golf LinksPGA TourTournytt
Rulla till toppen