Snart kommer du kunna se Trackman-data om alla slag på PGA Tour, från alla spelare. Foto: Press

PGA Tour

TrackMan ska fånga alla slag på PGA Tour

Sändningarna ska höjas med mer data om bollflykt och svingrörelse.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-03 Uppdaterad 2022-02-03

Mer data om bollen och klubban, fler slag som fångas och spårning av spelet. 

Det är nycklarna i det nya, utökade samarbetet mellan golfradarbolaget TrackMan och PGA Tour.

Från och med 2022 kommer de nya funktionerna vara tillgängliga i PGA Tour Live samt PGA Tours digitala plattformar och från och med nästa år i ordinära tv-sändningar. 

Med ett utbyggt system på plats ute på tourstoppen och mer avancerad teknologi kommer TrackMans lösning kunna fånga alla slag från alla spelare, från tee till green, och ge information om bland annat bollhastighet, klubbhastighet, bollspinn, landningsvinkel, carry och mer. Plus nya beräkningar om hur externa förhållanden som vind och altitud påverkar slagen.

TrackMan kommer även förenkla spårnings- och kartläggningsarbetet som pågår varje vecka på alla hål och som ligger till grund för framförallt statistikinsamling. Tidigare har detta krävt manuellt arbete där frivilliga behövts vid varje tävling och på alla hål för att markera bollarnas geografiska position. Med TrackMans teknologi kommer detta kunna automatiseras. 

– Framtidens golf kommer berättas i nya, innovativa sätt och tittarupplevelsen kommer höjas till en ny nivå, säger Klaus Eldrup-Jorgensen, vd och medgrundare TrackMan, i ett pressmeddelande.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-02-03
TournyttArtiklarElektronikGolftillbehörNyheterÖvrig utrustningPGA TourTeknikTournyttTrackMan
Rulla till toppen