Första upplagan av Scandinavian Mixed avgjordes på Vallda G&CC under fjolåret. Foto: Getty IMages.

DPWT/LET

Stenson och Sörenstam välkomnar Volvo

Svenska biljätten blir titelsponsor för Scandinavian Mixed.

Text: Svensk Golf • 2022-01-31 Uppdaterad 2022-02-01

Volvo Car Scandinavian Mixed hosted by Henrik & Annika. Så lyder nu det fulla namnet på den banbrytande svenska DP World Tour-och Ladies European Tour-tävlingen för damer och herrar. Till årets upplaga, som spelas på Halmstad Golfklubb den 9–12 juni 2022 kommer prispotten att utökas till 2 miljoner USD, från premiärupplagans 1 miljoner Euro.

– Vårt spel är inkluderande på så många sätt och den här turneringen fortsätter att lyfta fram detta faktum på en global scen. Volvo Cars har gång på gång visat att de delar dessa värderingar och är en passionerad supporter av golf, och vi är glada över att åter föra kvinnor och män samman för denna fantastiska turnering, säger Annika Sörenstam i ett pressmeddelande.

– Jag är glad att ha Volvo Car Sverige ombord som titelpartner för vårt evenemang. Annika och jag ser fram emot att ta med Scandinavian Mixed till en ny bana i Halmstad, och med Volvo Cars ombord är vi ännu gladare över att välkomna tillbaka svenska fans till ett större och bättre event, lyder Henrik Stensons officiella uttalande.

Samarbetet med Volvo Cars innebär också att tävlingen stärker sitt hållbarhetsfokus ytterligare. Målsättningen är att använda elcyklar och elbilar för transporter, återvinna material från fjolårets evenemang samt arrangera en strandstädning i Halmstad inför turneringen. Dessutom kommer ett träd att planteras för varje såld biljett för att kompensera för koldioxidavtrycket.

– Titelpartnerskapet betyder mycket för oss och kommer att skapa stort värde i framtiden. Vi ser Volvo Car Sverige som en självklar partner som delar våra värderingar när det gäller både jämställdhet och hållbarhet. Vi har en långsiktig plan för tävlingen och tillsammans med Volvo Cars är vi med och inspirerar framtidens golf, säger Claes Nilsson, Commercial Director för Scandinavian Mixed.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-01-31
TournyttAnnika SörenstamDP World TourHalmstad GKHenrik StensonLadies European TourScandinavian Mixed
Rulla till toppen