Lydia Ko höll undan och vann Gainbridge LPGA at Boca Rio, hennes 17:e seger på LPGA redan som 24-åring // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Ko efter 17:e segern: “En bra vecka på kontoret”

Klättrar på karriärslistorna efter imponerande seger.

Text: Martin Strömberg • 2022-01-31 Uppdaterad 2022-01-31

Det blev nyzeeländskan Lydia Ko som höll i slagen bäst när Gainbridge LPGA at Boca Rio avgjordes under söndagskvällen i Florida.

En up-and-down från bunkern på sista hålet räckte för att hålla förra veckans segrare, Danielle Kang, ett slag bakom sig, och segern var 24-åringen 17:e på LPGA Tour. Ko slutade 14 under par efter 69 slag sista ronden.

– Jag fick en ganska trög start men är väldigt nöjd över hur jag lyckats behålla tålamodet och stanna i nuet. Birdieputten på 15:e hålet var oväntat och viktig i slutänden och den gav mig ett litet övertag inför sluthålen, sa Ko efter segern.

Den gav drygt 2,8 miljoner kronor och i och med segerchecken passerade Ko Se Ri Pak på listan över inspelade pengar i karriären upp på en niondeplats med förhoppningsvis många år kvar på karriären. Hennes 17 segrar innebär att hon tar sig upp jämsides med Dottie Pepper och Ayako Okamoto på en delad 32:a plats. Kathy Whitworth är bäst med 88 segrar.

– Det var en bra vecka på kontoret och vi på LPGA Tour nuförtiden är lyckliga över att se att damgolfen ökar i värde för varje år. Det har förmodligen förändrats mycket sedan Se Ri Paks tid och det finns naturligtvis mycket kvar att göra ännu, men LPGA gör ett bra jobb och vi känner oss priviligierade att få bra betalt.

Anna Nordqvist blev bästa svenska på en delad 27:e plats, Madelene Sagström slutade delad 40:e och Linnéa Johansson delad 68:a.

Klicka här för slutresultatet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-01-31
TournyttAnna NordqvistAyako OkamotoDanielle KangDottie PepperGainbridge LPGAKathy WhitworthLinnéa JohanssonLPGA TourLydia KoMadelene SagströmSe Ri PakTournytt
Scroll to Top