Ännu en gång svek puttningen Will Zalatoris när det skulle avgöras i skymningen på Torrey Pines // Foto: Getty Images

PGA Tour

Puttningen fällde Zalatoris

Förlorade i särspel trots magiskt långt spel hela tävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2022-01-30 Uppdaterad 2022-01-31

Will Zalatoris tjänade 12,44 slag mot resten av fältet från tee till green under årets Farmers Insurance Open.

Under fredagen gick han på 65 slag på Torrey Pines södra, men förlorade ändå slag mot fältet på greenerna, det har aldrig hänt tidigare.

Och under avslutningsronden blev problemen ännu tydligare. Zalatoris långa spel var snudd på felfritt men han satte inte en putt över en och en halv meter och när det väl skulle avgöras var det puttningen som svek, igen. Den här putten var för seger på det 72:a hålet.

När årets dramatiska upplaga av Farmers avgjordes i skymningen på mäktiga Torrey Pines på lördagen hade han ett antal möjligheter att rycka i toppen utan att lyckas. Efter den missade putten på sista hålet hamnade han i särspel mot Luke List, också han utan seger på PGA Tour på 206 starter, och det blev List som avgjorde med birdie direkt på första särspelshålet genom att slå upp en wedge stendöd. Zalatoris hade möjligheten att ta särspelet vidare men slog sin birdieputt för löst och missade på låga sidan.

– Fantastiskt skönt och en stor lättnad. Jag har inte hunnit smälta detta än men jag är otroligt nöjd med min attityd och hur positiv jag klarade av att hålla mig hela vägen, sa en lycklig List.

Zalatoris var stor i nederlaget och inte alltför besviken.

– Jag kämpade hela dagen och tyckte att jag slog en del bra puttar idag men de ville inte gå i. Jag har gjort tre par på 18:e hålet under veckan och det räcker inte för att vinna här. Nu längtar jag bara till nästa tävling.

Alexander Norén avslutade med en rond på par och slutade på delad 39:e plats på sex under par, nio slag bakom segraren List.

Klicka här för slutresultaten


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-01-30
TournyttAlexander NorenFarmers Insurance OpenLuke ListPGA TourTorrey PinesTournyttWill Zalatoris
Scroll to Top