Lydia Ko klarade av kyla och kalla vindar och leder Gainbridge LPGA at Boca Rio inför sista dagens spel // Foto: Getty Images

Ko mot seger nummer 17

24-åringen har hittat storformen igen.

Text: Martin Strömberg • 2022-01-30 Uppdaterad 2022-01-30

Det blev en utmanande tredjerond i Gainbridge LPGA at Boca Rio med låga temperaturer och kyliga vindar. Många spelare tappade rejält med slag men ledande nyazeeländskan Lydia Ko höll i spelet, och tog sig runt på par efter en bogey, en birdie och 16 par. Ko, som tog sin första seger på LPGA Tour redan som 15-åring och sedan vann totalt tolv LPGA-tävlingar mellan 2012 och 2016. Sedan dess har det ”bara” blivit två till och den 16:e kom förra året i Lotte Championship.

– Det är underbart att vara i tätstriden oftare igen och jag försöker bara ge mig själv möjligheter att vinna tävlingar. Jag har spelat stabilt och jämnt sedan mitten av förra säsongen och förr eller senare ger det utdelning, sa Ko efter ronden.

Två slag bakom sig har Ko kompisen Danielle Kang, som gick runt på 74 tredje dagen och tredje länk i söndagens ledarboll är fransyskan Celine Boutier som med sin 69:a på lördagen var enda spelare att gå under 70 slag.

Anna Nordqvist klättrade ordentligt i fältet via en 71-rond, hon är delad 23:a inför slutronden, elva slag bakom Ko. Madelene Sagström (78) och Linnéa Johansson (77) gick motsatt väg och delar 57:e plats inför söndagens spel.

Klicka här för att komma til ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2022-01-30
TournyttAnna NordqvistCeline BoutierDanielle KangLinnéa JohanssonLPGA TourLydia KoMadelene SagströmTournytt
Rulla till toppen