Danielle Kang har fått en minst sagt fin start på nya säsongen // Foto: Getty Images

Tournytt

Kang jagar andra raka LPGA-segern

Får tampas med "lillasyrran" under tredje ronden på Boca Rio.

Text: Martin Strömberg • 2022-01-29 Uppdaterad 2022-01-29

Amerikanskan Danielle Kang vann årspremiären på LPGA Tour förra veckan. Nu delar hon ledningen även i årets andra tävling, Gainbridge LPGA at Boca Rio, tillsammans med Lydia Ko, på elva under par. Tala om att få en bra start på den nya säsongen.

– Jag är jättenöjd med utvecklingen och processen. Men det handlar om att hålla en hög nivå över längre tid och det är det som jag jobbar mot, förklarade Kang efter andra ronden på 68 slag.

Under tredje ronden får Kang nu gå en match mot och med bästa kompisen Lydia Ko, som haft ronderna 63-70.

– Lydia är som min lillasyster och det vet alla om. Hon hade en fantastisk rond igår och när jag såg att hon var elva under idag ville jag försöka nå tio under par.

Men tack vare två avslutande birdies på hål åtta och nio nådde Kang också hela vägen till elva under par. Hon tackade tålamodet för framgången.

– Jag är riktigt nöjd med inställningen idag. Jag missade ett par korta puttar i början men fortsatte att lite på sikte och fart och fick i lite puttar senare istället.

För svensk del är Madelene Sagström bäst på två under par och delad 32:a plats. Linnéa Johansson är ett slag längre ner på delad 38:e plats medan Anna Nordqvist är delad 64:a på ett över par.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2022-01-29
TournyttAnna NordqvistDanielle KangGainbridge LPGALinnéa JohanssonLPGA TourLydia KoMadelene SagströmTournytt
Scroll to Top