Joakim Lagergren är bästa svensk efter två dagars spel av Dubai Desert Classic // Foto: Getty Images

Tournytt

Fyra svenskar vidare i Dubai – Lagergren bäst

Stenson vidare på målsnöret.

Text: • 2022-01-28 Uppdaterad 2022-01-28

Sju svenskar kom till start i årets andra DP World Tour-tävling, Dubai Desert Classic. Fyra av dem får spela vidare i helgen men bästa svensk, Joakim Lagergren (69-74 ) på delad 38:e plats, är hela tio slag bakom ledande sydafrikanen Justin Harding. Sydafrikanen har efter ronder på 65-68 tagit sig till elva under par och leder därmed med två slag före engelsmannen Tyrrell Hatton (69-66).

Harding satte bland annat andraslaget på det tuffa sjätte hålet för eagle vilket naturligtvis var en jättebonus en dag, då spelet enligt Hardings egen utsago, stämde sådär.

– Det var en kamp hela vägen. Jag satte en hel del puttar i ärlighetens namn och drev bollen bättre idag än igår. Att göra eagle på sexan var fantastiskt och en ren bonus.

En av tävlingens stora affischnamn, Rory McIlroy var både nöjd och missnöjd efter sin 66-rond andra dagen, vilket var dagens bästa tillsammans med Hatton. Han klättrade upp till en delad femteplats men ville haft ännu mer.

– Jag slog bollen bättre än jag gjort på länge och det här kunde ha varit betydligt lägre. Men med de nya greenerna så var det svårt att få rätt fart på slutet och de blir lite tufsiga på eftermiddagen, förklarade McIlroy.

På delad 49:e plats på par totalt återfinns både Sebastian Söderberg (70-74) samt andra rondens bästa svensk, Alexander Björk (75-69). Söderberg slog tredjeslaget i vattnet på det 18:e hålet och tvingades tyvärr notera en dubbelbogey.

Sista svensk att klara kvalgränsen var Henrik Stenson som checkade in efter de två första ronderna på delad 65:e plats, precis på rätt sida, efter ronder på 73-72.


Text: • 2022-01-28
TournyttAlexander BjörkDP World TourDubai Desert ClassicHenrik StensonJoakim LagergrenJustin HardingSebastian SöderbergTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top