Madelene Sagström återvänder den här veckan till Florida och Boca Rio där hon för två år sedan tog sin första seger på LPGA Tour // Foto: Getty Images

Tournytt

Sagström drömmer om repris på Boca Rio

Sagström: "Jag tror att jag vet hur jag ska ta mig runt här"

Text: Martin Strömberg • 2022-01-26 Uppdaterad 2022-01-26

Det är två år sedan Madelene Sagström tog sin efterlängtade första seger på LPGA Tour då hon vann Gainbridge LPGA at Boca Rio. Ifjol spelades tävlingen på Lake Nona så veckans återbesök är det första sedan segern 2020.

– Senast jag var här stod det champagne och en fin buckla bredvid mig och jag har naturligtvis fina minnen härifrån, det ska bli kul att komma ut och spela banan igen, sa Sagström under dagens presskonferens.

Vid segern 2020 var Sagströms svärfar, Alan Clarke, caddie, och det var första och enda gången som han gick caddie åt svenskan.

– En kort karriär, han startade jobbet och pensionerade sig samma vecka. Det var en fantastisk vecka för familjen och vi hade riktigt roligt men det var en engångsföreteelse och han var ordentligt trött efter tävlingen.

Segern 2020 gav Sagström ett kvitto på att hon verkligen kunde vinna. Sedan dess har hon varit och nosat på segrar vid några tillfällen men inte nått hela vägen och hon jagar fortfarande seger nummer två på LPGA. Det är klart att komma till en bana där man tidigare lyckats bra är en stor fördel.

– Jag har ju en ny caddie nu jämfört med vid segern och han sa till mig idag att han bara tänker lyssna på mig hela veckan, vilket nog är en god idé, jag tror att jag vet hur man ska ta sig runt här.

Sagström fick via segern inbjudan till årets första tävling, Tourna ent of Champions, som spelades förra veckan. Det blev en 17:e plats för Sagström.

– Det var en bra uppvärmning och jag vet bättre var mitt spel befinner sig och vad jag ska bygga vidare från än om jag inte spelat där.

Övriga svenskor som kommer till start i Florida är Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg och Linnéa Johansson.

Madelene Sagström

Född: 11 november 1992

Land: Sverige

Blev proffs: 2015

Största seger: Gainbridge LPGA at Boca Rio 2020

Toursegrar: En på LPGA Tour, tre på Symetra Tour

Nuvarande världsranking (Jan 2022): 42

Inspelade prispengar (Jan 2022): cirka 20,4 miljoner kronor


Text: Martin Strömberg • 2022-01-26
TournyttAnna NordqvistLinnéa JohanssonLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top