Vincent Norrman kan sikta in sig på PGA Tour. Arkivbild: Getty Images

Korn Ferry Tour

Norrman är bäste svensk efter 18

Vincent Norrman startar bäst av svenskarna men är flera slag bakom täten efter första dagen på Bahamas.

Text: Axel Bridal • 2022-01-17 Uppdaterad 2022-01-17

Det blev ingen rivstart för svenskarna på The Bahamas Great Exuma Classic at Sandals Emerald Bay. Efter 18 spelade hål på söndagen ligger alla över par och behöver lägga i en växel för att hänga med spelarna på den övre halvan av ledartavlan.

Vincent Norrman sköt två över par, och befinner sig på en delad sextioförstaplats. Han har sex slag upp till ledartrion på fyra under par. 

Daniel Chopra gick två slag sämre än Norrman och placerar sig därmed betydligt längre ner på ledartavlan. Fyra över par och delar plats 92. 

Pontus Nyholm och 29 andra spelare han inte gå klart innan tävlingsledningen blåste av spelet för dagen på grund av mörker. Vid avbrottet låg Pontus Nyholm på sex över par med tre hål kvar att spela. Förhoppningsvis kan han avsluta den första rundan med några birdies och sedan gå i den andra med momentum. 

Mycket golf återstår att spela, och än så länge har ingen sprungit iväg från startfältet. Flera spelare ligger runt par och det kommer med största sannolikhet räcka med en hyfsat låg score på måndagen för att etablera sig i toppen. 

Ledartrion består av Harry Hall från England, Xinjun Zhang från Kina och Evan Harmeling från USA. 

Klicka här för aktuell ledartavla.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-17
TournyttDaniel ChopraKorn Ferry TourPontus NyholmVincent Norrman
Scroll to Top