Daniel Chopra, Pontus Nyholm och Vincent Norrman spelar den inledande tävlingen av Korn Ferry Tour 2022. Foto: Getty Images

Korn Ferry Tour

Svenskarna inleder året på Korn Ferry Tour – Majorspel hägrar för totalsegraren

Svenskarna får ytterligare en chans att spela US Open 2023, efter USGA:s nya drag.

Text: Axel Bridal • 2022-01-16 Uppdaterad 2022-01-17

Vincent Norrman, Pontus Nyholm och Daniel Chopra har anlänt till Bahamas för att spela den första tävlingen på 2022 års säsong av Korn Ferry Tour. 

Bahamas Great Exuma Classic startas söndagen 16 januari till onsdag 19 januari. Först ut av svenskarna är Daniel Chopra som startade tidigt och framåt kvällen, svensk tid, kommer även Norrman och Nyholm ansluta på banan. 750 000 dollar ligger i potten, och för i år kanske mer viktiga tour-poäng än tidigare. 

Vinnaren av Korn Ferry Tour 2022 kommer nämligen att säkra en plats till ett av golfens mest prestigefyllda mästerskap. Detta efter att The United States Golf Association tidigare i veckan tillkännagav att totalsegraren av touren blir direktkvalificerad US Open på The Los Angeles Country Club’s North Course 2023. 

– The USGA är glada över att erbjuda (inbjudan) till en tour som har varit välrepresenterat i US Open och utvecklat en etablerad grupp av proffs i mer än tre decennier, säger John Bodenhamer, chief championships officer för USGA. Före detta US Open-vinnare Lucas Glover och Bryson DeChambeau är några av många som startat sina karriärer på Korn Ferry Tour. 

Klicka här för att följa resultaten från The Bahamas Great Exuma Classic at Sandals Emerald Bay. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-16
TournyttDaniel ChopraKorn Ferry TourPontus NyholmUS OpenVincent Norrman
Scroll to Top