Hideki Matsuyama puttar hem sju birdier under det tredje varvet av Sony Open. Foto: Getty Images

Tournytt

Hideki Matsuyama fortsätter finslipa formen

En bogeyfri lördag placerar Masterssegraren i slagläge, endast två slag bakom ledningen.

Text: Axel Bridal • 2022-01-16 Uppdaterad 2022-01-16

Matsuyama kommer från ett 2021 fyllt av prestationer och titlar. I april blev han krönt som den första japanen att vinna The Masters. Senare på året spelades ZOZO Championship, den enda PGA Tour-tävlingen i Japan. Även där tog Matsuyama hem titeln, och rundade av det framgångsrika fjolåret framför sin hemmapublik. 

Nu är 2022 igång och Matusyama spelar redan sin andra tävling för året. Första var Sentry Tournament of Champions där han slutade delad 13, drygt ett dussin slag bakom vinnaren Cameron Smith. 

Kvar på Hawaii även denna vecka, två slag bakom Russell Henley (-18) klättrar Matsuyama (-16) upp till en ensam andraplats efter den tredje rundan av Sony Open. Och det verkar som att puttningen är det som ligger bakom avancemanget. 

– Puttningen var min styrka idag, även missade puttar hittade fram till hålet. Jag hade tur idag, säger Matsuyama via PGA Tour. 

Om “turen” som Matsuyama beskrivet det fortsätter, har han chansen att ta hem sin andra vinst för säsongen, i och med att vinsten på ZOZO var en av de första tävlingarna under säsongen 2021/2022. En eventuell vinst skulle förmodligen ta upp honom till nummer 1 på FedEx Cup-rankingen. 

– Förhoppningsvis blir morgondagen ytterligare en bra dag, säger Matsuyama som ser fram mot att spela framför den samlade publiken på Waialae Country Club.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-16
TournyttHideki MatsuyamaPGA TourRussell Henley
Scroll to Top