Kyle Berkshire vann mot Bryson DeChambeau i världsmästerskapen i long driving 2021. Foto: Via Kyle Berkshire instagram.

Tournytt

Världsrekordinnehavaren Kyle Berkshire gör tävlingsdebut

DeChambeau provade på long driving, och nu provar Berkshire på golf.

Text: Axel Bridal • 2022-01-15 Uppdaterad 2022-01-17

25-årige Kyle Berkshire tävlar i vanliga fall i long driving. Han har vunnit de två senaste världsmästerskapen och innehar även världsrekordet för den högsta bollhastigheten någonsin, 233,4 mph. 

Under torsdagen den 13 januari visade han dock upp sig på en annan scen. På Lake Wales i Florida spelade han en tävling som går på Minor League Golf Tour, en undertour till de större tourerna. 

Tävlingen spelades endast en dag, 18 hål, och med fem slag över par slutade Kyle Berkshire delad 43, tolv slag bakom vinnaren Ben Silverman. 

Kyle Berkshire som då och då syns tillsammans med världsstjärnan Bryson DeChambeau och utbyter kunskaper med varandra skrev på instagram att han kommer att fortsätta med tävlingsgolf. 

– Professionell golf är tufft. Jag är motiverad att fortsätta utveckla mitt spel så mycket jag kan. Mer än något är jag tacksam för att äntligen vara i en plats i livet där jag kan både köra long drive och golf på en tävlingsnivå. Det kommer att bli en lång resa men det är en resa jag är tacksam över att vara på. 

Se Kyle Berkshire demonstera ett världsrekord här nedan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-15
TournyttBryson DeChambeauKyle BerkshireTournytt
Scroll to Top