Kevin Na trivs bra på Waialae Country Club. Ifjol vann han Sony Open och 38-åringen leder efter första ronden även i år // Foto: Getty Images

Na efter 61 slag: ”Är lite besviken”

Norlander sju slag bakom ledaren.

Text: Martin Strömberg • 2022-01-14 Uppdaterad 2022-01-14

Första ”riktiga” tävlingen på PGA Tour med fullt startfält, Sony Open, drog igång i natt på Waialae Country Club.

Det är en bana som brukar generera låga scorer och så även under årets första rond. Titelförsvarande Kevin Na rivstartade med sex birdies och en eagle första tolv hålen och var då klart inom räckhåll för en 59-rond. Men trots fortsatt bra spel ville inte puttarna trilla i och efter en avslutande birdie på det 18:e hålet fick Na nöja sig med 61 slag.

– Jag spelade bra hela vägen och är lite besviken över att jag inte fick i fler puttar, men det är ändå en bra rond, sa Na efteråt.

Den 38-årige amerikanen leder med ett slag före 51-årige Jim Furyk, som bland annat gjorde hole in one på det sjätte hålet. Hans elfte totalt men den första sedan 2011 i tävlingssammanhang.

– Jag träffade en järnsexa lite högt upp på bladet men den hade perfekt linje. Jag var osäker på om den skulle räcka fram men den landade på en perfekt punkt och gick i, berättade Furyk.

En svensk kom till start på Waialae och Henrik Norlander inledde med en stadig 68-rond (-2). Fyra birdies och två bogeys och 15 träffade greener bådar gott inför resten av veckan, just nu delar Norlander 62:a plats.

Klicka här för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2022-01-14
TournyttHenrik NorlanderJim FurykKevin NaPGA Toursony openTournyttWaialae Country Club
Rulla till toppen