M.J Maguire vann andra upplagan av Big Money Golf Classic men några stora pengar har inte synts till än // Foto: Getty Images

Vann 900 000 kronor i proffstävling – har inte fått betalt

Drygt tre miljoner kronor saknas från tävlingsarrangören.

Text: Martin Strömberg • 2022-01-12 Uppdaterad 2022-01-12

Big Money Golf Classic är en sidotävling för proffs som lockade med en prissumma på drygt tre och en halv miljon kronor när den första upplagan spelades i januari 2020.

Den andra upplagan avgjordes i december där M.J Maguire besegrade förre PGA Tour-spelaren Tom Lovelady efter särspel, och därmed tog hem segerchecken på 100 000 dollar, motsvarande nästan 900 000 kronor, trodde han.

Men segerchecken har inte betalats ut.

Istället har Maguire tillsammans med ett flertal andra i toppen av resultatlistan nu tagit juridisk hjälp för att få sina prispengar.

Big Money Golf Classics grundare, Dustin Manning, har i ett meddelande till Golfchannel förklarat att oförutsedda händelser har gjort att en del av prispengarna frusit inne. De oförutsedda händelserna består i att en storsponsor hoppat av samt att ett kreditkortsföretag håller inne en stor summa pengar då Big Money Golf Classic brutit mot föreskrifterna.

Totalt rör det sig om drygt tre miljoner kronor som spelare och arrangörsklubben Orange County National inte fått utbetalt.

Manning lovar enligt meddelandet till Golfchannel att högsta prioritet är att spelarna ska att få sina pengar så snart som möjligt.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-01-12
TournyttBig Money Golf ClassicDustin ManningM.J MaguireTom LoveladyTournytt
Rulla till toppen