Daniel Berger i ensam tredjeplats inför avslutet på Hawaii. Foto: Getty Images

Tournytt

Daniel Berger ändrade lie och loft på caddiens klubbor

När Ryder Cup-vinnaren skulle lämna tillbaka caddiens set saknades en klubba som hade gått bättre än förväntat.

Text: Axel Bridal • 2022-01-09 Uppdaterad 2022-01-10

Inför Sentry Tournament of Champions genomled Victor Hovland ett beklagligt händelseförlopp med sina klubbor. Dessa blev först försenade och när hela bagen sedan fanns på plats en dag senare var driverskaftet knäckt.

Hovland var inte den enda som hade problem med klubborna. Daniel Berger fick nämligen även han invänta försenade klubbor från flygbolaget. Även om klubborna anlände hela och utan skador kom de två dagar senare än beräknat. 

Berger anlände söndag och hade planerat att vara ute i god tid för att träna upp sig efter det långa uppehållet efter Hero World Challenge. Som tur var kunde Brett Waldman, en caddie på plats på Hawaii, låna ut sina klubbor till den 28-årige amerikanen. Men när Berger lämnade tillbaka klubborna var det inte samma klubbor längre. 

– Jag använde hans klubbor och ändrade lien och loft. Jag ändrade inte tillbaka och jag tror jag stal hans driver. Jag har fortfarande hans driver. Jag använde drivern under de första dagarna eftersom jag såg att den gav en riktigt hög bollhastighet, sade en skämtsam Daniel Berger i samband med öppningsvarvet på Plantation Course. 

Kanske har den annorlunda veckan fått Berger att tänka på annat än ringrost och prestation. Inför de sista 18 hålen på söndag natt (svensk tid) befinner han sig på ensam tredjeplats, sex slag bakom ledarna Jon Rahm och Cameron Smith. 

Daniel Berger

Född: 7 april 1993

Land: Florida, USA

PGA Tour-debut: 2014

Största seger: AT&T Pebble Beach Pro-Am 2021 samt Ryder Cup 2021

Toursegrar: 4 titlar

Nuvarande världsranking (jan 2022): 19


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-09
TournyttDaniel BergerVictor Hovland
Scroll to Top