Lag Stenson rivstartar tävlingen på 10 under par. Foto: Getty Images.

Två generationer

Se Karl Stenson stjäla showen

Henrik Stenson fick inför tävlingen höra ett och annat från sin son. Men när det var dags att spela leverade de.

Text: Axel Bridal • 2021-12-18 Uppdaterad 2021-12-19

Karl Stenson gör succé redan innan tävlingen ens har börjat. I en intervju tillsammans med sin pappa är han osäker på om de kommer att vinna PNC Championship 2021 med tanke på hur hans pappa spelat den senaste tiden. Åskådarna på plats brister ut i skratt när sonen sågar sin pappas senaste form i klippet här nedan.

Även på banan visar han upp sig

Den yngsta deltagaren i PNC Championships historia, 11-åriga Karl Stenson puttar för eagle på det tredje hålet och en nöjd Henrik lyfter höger arm i luften när han ser bollen rulla ner i hål. 

På hål 18 (par 5) slår Henrik andraslaget nära flaggan och lämnar dem ytterligare en putt för eagle. Återigen stiger Karl fram, redo att upprepa prestationen i början av ronden. Bollen håller rätt hastighet men slinker av strax höger om hål. Trots det korta avståndet måste det varit en klurig putt, för även Henrik missar på samma sida om hål och det slutar inte med ytterligare en eagle. 

Dock kan Lag Stenson notera en stabil start på 62 slag och 10 under par, vilket gör att de delar femteplats med bland annat lag Woods som även dem hade mycket underhållning att bjuda på under lördagens inledande varv på PNC Championship. 

– Det var stort, jag tror jag hade ett sånt ögonblick som Tiger hade förra året. Jag står på det fjärde, han (Karl) har precis satt en fem-metersputt för eagle på det tredje, och sedan slår han en vacker järnfemma mitt på green, och jag tänker bara på hur långt han har kommit. Så vi hade roligt där ute, säger Henrik Stenson efter rundan.

I ensam ledning är 2009 års The Open-vinnaren Stewart Cink tillsammans med sin son Reagan som till vardags går caddie åt sin pappa. De ligger på 13 under par efter en bogeyfrirunda med 11 birdies och en eagle. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2021-12-18
TournyttHenrik StensonKarl StensonPNC Championship
Rulla till toppen