Kevin Na och Jason Kokrak avslutade med 60 slag för seger i QBE Shootout i Florida // Foto: Getty Images

Na och Kokrak spurtade till seger

Gjorde 12 birdies sista 13 hålen i mäktig avslutning.

Text: Martin Strömberg • 2021-12-13 Uppdaterad 2021-12-13

Inför sista ronden av QBE Shootout på Tiburon GC i Naples, Florida, såg segern ut att vara vikt för australiensarna Marc Leishman och Jason Day. De gick ut i en treslagsledning i sista dagens fyrboll-bästboll men hade svårt att få igång birdieproduktionen under söndagen. De fick till slut nöja sig med 65 slag sista ronden vilket räckte till en delad tredjeplats på 31 under par tillsammans med Matt Kuchar och Harris English.

Segern gick istället till Kevin Na och Jason Kokrak som gjorde otroliga 12 birdies under sina sista 13 hål för en 60-rond och för att ta sig till 33 under för tävlingen. De utmanades närmast av Billy Horschel och Sam Burns som avslutade med 61 slag och 32 under par.

– Vi fick en trög start men sa hela tiden till oss själva att det fanns många birdies kvar. Vi började få i några och sedan blev vi glödheta, berättade en nöjd Kevin Na.

Enda kvinnan i startfältet, Lexi Thompson, slutade på en niondeplats bland de tolv startande paren tillsammans med Bubba Watson.

QBE Shootout är en inofficiell tävling på PGA Tour och man får inga FedEx Cup-poäng.

Klicka på bilden nedan för att komma til slutresultatet.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-12-13
TournyttBilly HorschelBubba WatsonHarris EnglishJason DayJason KokrakKevin NaLexi ThompsonMarc LeishmanMatt KucharQBE ShootoutSam BurnsTournytt
Rulla till toppen