Lisa Pettersson gav sig själv en rejäl dos självförtroende när hon vann förkvalet till LET på spanska La Manga // Foto: Göran Söderqvist (Arkiv)

Kvalseger för Pettersson – nu väntar 90 nya hål på samma banor

Kvalsegraren: "Ska ladda batterierna"

Text: Martin Strömberg • 2021-12-12 Uppdaterad 2021-12-12

En enkel birdie på det 72:a hålet säkrade Lisa Petterssons seger i förkvalet till Ladies European Tour på La Manga i spanska Cartagena. Hon tvåputtade från tio meter och slutade till sist på par för ronden och nio under par för tävlingen.

– Jag spelade inte min bästa golf idag men är nöjd med par. Jag kände mig lite sliten och slog inte bollen lika bra som jag gjort de senaste tre dagarna, förklarade Pettersson.

Och nu väntar alltså 90 nya hål på exakt samma anläggning i finalkvalet med start på torsdag. Tala om ett rejält test om man ska ta sig hela vägen via förkvalet.

– Det är mentalt jobbigt och det spelar ju ingen roll den här veckan om man kommer 75:a eller vinner även om jag självklart gick för segern. Nu ska jag ladda batterierna och förhoppningsvis spela lika bra nästa vecka, sa Pettersson till LET efter segern.

Hon ledde förkvalet från första ronden och via en rond på 73 slag (par) på den tuffare södra banan lyckades hon hålla undan sista dagen med ett slags marginal före tvåan Georgia Iziemgbe Oboh från Nigeria. En rejäl självförtroendeboost inför finalkvalet för Pettersson som uppenbarligen trivs på La Manga Club.

Där hon också får gott om sällskap av andra svenska spelare.

Från förkvalet tog sig följande svenskor vidare:

Moa Folke d10

Josefine Nyqvist d30

My Leander d37

Elin Arvidsson d45

Isabell Ekström d54

Till dessa kommer ett antal svenska spelare som redan kvalificerat sig för finalkvalet.

Klicka på bilden för att komma till slutresultatet.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-12-12
TournyttElin ArvidssonGeorgia Iziemgbe ObohIsabell EkströmJosefine NyqvistLadies European TourLisa PetterssonMoa FolkeMy LeanderTournytt
Rulla till toppen