Savannah Vilaubi är på väg att göra verklighet av LPGA-drömmen // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Instagramprofilen nära plats på Touren

"Skönt när verkligheten börjar likna mina egna målsättningar"

Text: Martin Strömberg • 2021-12-12 Uppdaterad 2021-12-12

Många som följer golf via Sociala Medier vet vem Savannah Vilaubi är. 27-åringen har bland annat över 70 000 följare på Instagram och lägger ut innehåll om träning från sin golfkarriär som de senaste åren har handlat om att ta sig från Symetra Tour till LPGA Tour. Nu är Vilaubi nära att lyckas. Efter sju ronder av finalkvalet i Alabama är Vilaubi sex under par och delar 34:e plats, de 45 främsta samt delningar får sitt kort inför nästa säsong.

– Jag har arbetat mycket med målbilder och tro på vad jag gör och det är skönt när verkligheten börjar likna mina egna målsättningar. Jag försöker att känna mig bekväm och hemma i situationen och miljön och berättar för mig själv att detta är saker som jag har upplevt tidigare. Det kan kännas stressigt på banan men nu kan jag slappna av lite, berättade Vilaubi efter ronden.

Under sista dagen handlar det enligt Vilaubi om att fortsätta hålla fokus och tålamod för att inte fundera för mycket över konsekvenser.

– Tålamod är verkligen nyckeln i ett så här långt kval. Det är jobbigt att spela så här många tävlingsronder på kort tid och det är en kamp med dig själv. Men alla känner av det vid det här laget och den som klarar av att behålla lugnet och fokus bäst är den som kommer att lyckas.

LÄS MER: En rond kvar av Maratonkvalet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-12-12
TournyttLPGA TourSavannah VilaubiSymetra TourTournytt
Rulla till toppen