Jason Day och Marc Leishman har tre slags ledning inför sista ronden av QBE Shootout // Foto: Getty Images

Tournytt

Australiensare glänser i partävlingen

Day jagar första segern på tre år.

Text: Martin Strömberg • 2021-12-12

Under ett par år var Jason Day gjuten i världstoppen efter nio segrar på PGA Tour mellan 2014-16.

Han var världsetta under en period efter sin hittills enda majorseger i PGA Championship 2015, men de senaste åren har präglats av stora skadebekymmer, det är främst ryggproblem som gjort att Day rasat på rankingen.

Senaste segern kom 2018 på Quail Hollow men nu kan Day vara på väg mot ännu en – han leder QBE Shootout tillsammans med landsmannen Marc Leishman, inför söndagens avslutande fyrboll-bästboll. Efter 56 slag i fredagens scramble gick Day/Leishman runt på 64 slag i lördagens greensome, med sina 24 under par är man tre slag före tre andra par.

Day har spelat stadigt men hans partner har verkligen hittat hålet. Marc Leishman har hålat ut tre gånger från utanför green under de två första ronderna. Förra året lyckades han med samma bedrift två gånger och i klippet nedan ser vi alla hans magiska närspelsslag.

– Greensome är svårt och jag tror inte att jag hade en putt över tre meter förrän någonstans i slutet av ronden. Skönt att få rulla i den här birdien på sista hålet och nu ska vi bara fokusera på sista ronden, sa Day efter ronden.

Bubba Watson och Lexi Thompson följde upp sin 59-rond med 66 slag under lördagen och är på sjätte plats bland de tolv paren som får spela den här veckan.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-12-12
TournyttBubba WatsonJason DayLexi ThompsonMarc LeishmanPGA TourTournytt
Scroll to Top