Rob Labritz gjorde verklighet av sin dröm om tourspel då han vann kvalskolan till PGA Tour Champions under fredagen // Foto: Getty Images

PGA Tour Champions

Har drömt i 15 år – nu är Rob äntligen tourspelare

"Visar vilken kraft viljan kan ha"

Text: Martin Strömberg • 2021-12-11 Uppdaterad 2021-12-11

Rob Labritz har arbetat som instruktör sedan han var 19 år och är idag ansvarig för instruktörsverksamheten vid GlenArbor GC i Bedford Hills utanför New York.

Samtidigt som nu 50-åriga Labritz varit klubbanställd, har han haft en dröm om att en gång komma ut på någon av de stora tourerna. Labritz har fina meriter även som spelare, han har bland annat spelat åtta PGA Championship och varit bästa klubb-pro vid två tillfällen, 2010 och 2019.

Under fredagen blev drömmen äntligen sann. När kvalskolan till PGA Tour Champions avgjordes slutade Labritz ensam i topp på 17 under par efter att ha avslutat med en bogeyfri 64-rond.

– Jag har sett detta framför mig i så många år och äntligen händer det, vilket är helt galet. Det visar vilken kraft viljan kan ha och jag är nästan mållös, sa en överlycklig Labritz efter segern.

Labritz slutade tre slag före thailändaren Thongchai Jaidee och amerikanen David Branshaw och de sista två av de fem korten som delades ut gick till Roger Rowland och Tom Gillis.

Två svenska spelare ställde upp i kvalet. Jarmo Sandelin slutade på delad 21:a plats efter att ha avslutat med 73 slag. Sandelin var till slut sju slag bakom Gillis som fick det femte och sista kortet.

Gabriel Hjertstedt bröt efter tre ronder.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutställningen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-12-11
TournyttDavid BranshawGabriel HjertstedtJarmo SandelinPGA Tour ChampionsRob LabritzRoger RowlandThongchai JaideeTom GillisTournytt
Scroll to Top