Linnea Johansson delar 13:e platsen efter första ronden av Lotte Championship med bland andra Anna Nordqvist // Foto: Getty Images

LPGA Q-series

Kanonrond av Linnea Johansson i LPGA-kvalet

Två svenskor på rätt sida strecket med tre rundor av åtta kvar att spela.

Text: Olof Åsgård • 2021-12-10 Uppdaterad 2021-12-10

Linnea Johansson fortsätter att spela bra golf i kvalet till LPGA Tour. På det femte av totalt åtta rundor blev det sju birdies och resten par för 28-åriga svenskan. 

– Spelade stabilt. Det är inte ofta man har bogeyfria ronder. När man har det måste man hylla sig själv. Gjorde så många bra saker utan att göra några misstag, säger Linnea Johansson.  

Johanssons 65 slag, sju under par för dagen och totalt 14 under par gör att hon är delad sexa med tre varv kvar att spela. 

– Jag försöker bara ha så roligt som möjligt och hålla mig till min spelplan. Försöker att inte oroa mig för framtiden utan tar ett hål och ett slag i taget. Det kommer säkert komma in lite nerver sista ronden och sista nio hålen men jag måste bara njuta av situationen och tänka ett slag i taget, säger Johansson. 

Hon är just nu en av två svenskor som är på rätt sida för att få spelarrättigheter på LPGA Tour. De 45 bästa får ett kort. 

Frida Kinhult som gick sex under par är delad 29:a.

Den femte ronden blev uppskjuten på grund av dimma och behövde avbrytas för mörker. Samtliga fem svenskor i tävlingen hann spela klart. 

LPGA Q-series 5/8

1.  Pauline Roussin-Bouchard, -23

————
D6. Linnea Johansson, -14

D29. Frida Kinhult, -6

D46. Linn Grant, -3

D51. Beatrice Wallin (amatör), -2

D60. Linnea Ström, E


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-12-10
TournyttBeatrice WallinFrida KinhultLinn GrantLinnea JohanssonLinnea StrömLPGA TourLPGA Tour Q Series
Scroll to Top