Bryson DeChambeau är kvar på golfbanan och spelar denna vecka på Bahamas. Han leder Hero World Challenge. Bild: Getty Images

PGA Tour

Bryson DeChambeau nära lägga av

Världssjuan Bryson DeChambeau har inte mått speciellt bra på golfbanan under året.

Text: Bo Steffensen • 2021-12-04

I en intervju med New York Post som gjordes i samband med pro am-tävlingen inför den pågående Hero World Challenge på Bahamas berättar världssjuan Bryson DeChambeau att han på grund av all kritik och negativ publicitet under året ett tag var inne på att sluta spela golf.
– Jag skojar inte. Det kom till ett läge där jag bara kände att jag ville lämna golfen. Jag bara kände; jag behöver ingenting av det här. Varför? Varför utsätta mig för den här tortyren, säger DeChambeau till NYP.
Bryson DeChambeau, som tar sig an golfen på sitt eget vetenskapliga vis, har under säsongen, bland annat, haft en ”strid” med Brooks Koepka, han har lämnat sin caddie Tim Tucker, han har varit motståndare till att vaccinera sig mot covid och han har blivit kallad idiot av sin egen märkesleverantör Cobra efter att han skjutit en 71:a i The Open och sedan sagt att drivern sög.

DeChambeau missade OS i Tokyo på grund av att han testades positiv för covid. Han var inte vaccinerad, ville inte vaccinera sig, och sa till journalister att man hellre skulle vaccin till människor som behövde. Vid den tidpunkten var vaccin lättillgängligt för alla amerikaner.
Det blev intensivá reaktioner på alla mediala plattformar.
Det gick så långt att DeChambeau slutade göra intervjuer, med undantag för några kortisar om Ryder Cup där han hade ett obligatoriskt åtagande.
– Det tog hårt på mig. Det var därför jag gick undan. Folk hoppade på min person. Det var alla grejer som pågick på sociala medier. Det var som … Jag tänkte att jag behöver inte det här. Jag kan gå härifrån och må helt okej resten av mitt liv, vara lycklig, köra longdriving och sluta med golfen, sa DeChambeau.
Det gjorde han inte. DeChambeau är kvar och leder Hero World Challenge på Bahamas inför helgens spel.
– Jag kunde inte svika de människor jag har runt mig, människor som verkligen tror på mig. Så jag sa: Bryson, du kan hålla på med det här länge. Jag hade fantastiska människor runt mig och saker och ting ändrades för mig. Jag kom tillbaka till ett läge där jag kände att jag kunde fortsätta, säger Bryson DeChambeau.

Läs hela intervjun i New York Post


Text: Bo Steffensen • 2021-12-04
TournyttBryson DeChambeauTournytt
Scroll to Top