Henrik Stenson gick på par första ronden i Hero World Challenge. Foto: Getty Images

PGA Tour

Stenson näst sist på Bahamas

I det lilla men starka startfältet räcker inte en parrond långt.

Text: Olof Åsgård • 2021-12-03 Uppdaterad 2021-12-03

Går man på par i golf har man inte spelat dåligt. Men Henrik Stensons 72 slag första dagen i Hero World Challenge räcker bara till en 19:e plats, näst sist och sex slag efter ledartrion Daniel Berger, Abraham Ancer och Rory McIlroy. 
Det är bara 20 spelare i fältet och nivån är hög. Sett till världsrankingen huserar sex spelare topp-10, åtta spelare 11–20 och fem spelare 21–50. Regerande mästaren Henrik Stenson är rankad 182 i världen. 
Andra ronden spelar han tillsammans med Harris English som var den ende spelaren som gick över par första ronden. English är tre över.
Rory McIlroy som delar ledningen på sex under par har visat god form den här hösten och önskar att det vore en annan tid på året med tanke på hur bra han spelar. 


– Jag önskar det var slutet av mars, haha. Förhoppningsvis kan jag fortsätta spela lika bra nästa år och fortsätta spela som jag gör. Jag kommer hålla igång spelet de kommande veckorna och inte ställa undan klubborna. Mitt spel är i bra form och jag vill hålla i det, säger McIlroy till PGA Tour. 
Andra ronden startar klockan 16.55 svensk tid med Henrik Stenson och Harris English i första boll. C More Golf sänder och deras studiosändning börjar klockan 19.20. Förhoppningsvis ligger Stenson en bra bit under par då.

Klicka här för att komma till ledartavlan i Hero World Challenge


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-12-03
TournyttAbraham AncerDaniel BergerHarris EnglishHenrik StensonHero World ChallengePGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top