Utlottningen av The Open-biljetter är gjord. Foto: Getty Images

1,3 miljoner (!) sökte biljett till The Open

150:e upplagan av The Open Championship ser ut att bli det mest besökta någonsin.

Text: • 2021-12-01 Uppdaterad 2021-12-01

150:e upplagan av The Open Championship spelas på St Andrews Links Old Course 14–17 juli. Varje år anmäler sig golffans världen över till The Open ticket Ballot där chansen att köpa biljetter till mästerskapet lottas ut. 

Årets dragning avgjordes i slutet av november och intresset att åka till St Andrews var rekordstort. Drygt 1,3 miljoner anmälde sig och majoriteten fick dessvärre ett mejl där R&A beklagar att deras namn inte dök upp i dragningen.

– Med så stor efterfrågan kan vi helt enkelt inte göra alla glada och tyvärr kommer många golffans som vill ha biljetter bli besvikna att de inte får någon. Vi anser att dragningen är det bästa sättet att sälja biljetter på och ger flera olika människor chansen att uppleva den historiska händelsen på St Andrews nästa sommar, skriver R&A på theopen.com 

Samtidigt var det många som får köpa sin biljett och arrangörerna siktar på att släppa in 50 000 personer om dagen under de fyra tävlingsdagarna. Att många gick miste om en biljett till själva tävlingen bör leda till att fler kommer vara på plats under de fyra träningsdagarna. Ihop med att fler premiumpaket än någonsin sålts gör det att R&A tror att The Open-veckan kommer bli den mest välbesökta någonsin, beroende på hur covidsituationen ser ut nästa sommar. 

– Vi hoppas att vi får möjligheten att få till det mest välbesökta The Open någonsin. Vi följer utvecklingen kring covid-19 och arbetar tätt med skotska myndigheter. Om omständigheterna tillåter det hoppas vi kunna släppa in 50 000 varje tävlingsdag.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: • 2021-12-01
TournyttOld Course St AndrewsSt Andrews LinksThe OpenTournytt
Rulla till toppen