Tiger Woods lånade bil blev totalförstörd efter olyckan i Los Angeles den 23 februari. Foto: Getty Images

Tournytt

Tiger Woods i ny intervju: ”Var nära att förlora benet”

I en intervju med Golf Digest pratar Tiger Woods om trafikolyckan och hur han arbetar för att komma tillbaka till touren.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-30

I februari kraschade Tiger Woods med sin bil utanför Los Angeles. I olyckan bröt han vad- och skenben i högerbenet som orsakade stora, öppna sår. I en intervju med amerikanska Golf Digest berättar Tiger Woods hur allvarligt det egentligen var. 
– Jag ska inte säga att det var 50/50 men det var verkligen nära att jag skulle lämna sjukhuset på ett ben, säger Tiger Woods till Golf Digest.

Han spenderade tre veckor på sjukhus och har sedan dess rehabiliterat i hemmet.
– Jag har så långt kvar, jag är inte ens halvvägs. Jag måste utveckla så mycket muskler och nerver i benet. Samtidigt har jag opererat ryggen fem gånger (tidigare reds anm). Medan benet blir starkare kan ryggen börja krångla ibland.

Den här veckan är den 15-faldige majorvinnaren värd för stjärnspäckade tävlingen Hero World Challenge på Bahamas där Henrik Stenson är titelförsvarare.
Tiger Woods kommer inte spela men är inställd på att göra någon form av comeback men säger redan nu att han inte kommer kunna spela ett fullt schema igen utan kommer välja ut några tävlingar om året.
– Jag tror det är realistiskt att tävla på PGA Tour igen, men aldrig ett fullt schema. Jag kommer behöva välja mina tävlingar, precis som Ben Hogan gjorde när han kom tillbaka. Jag tror att det kommer bli så från och med nu. Det är tråkigt men jag förstår och accepterar att det är min verklighet, säger Tiger Woods.

Den niofaldige majorvinnaren Ben Hogan var nära att dö i en trafikolycka när han med sin bil krockade med en buss 1949.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-30
TournyttPGA TourTiger Woods