Sista putten i karriären. Suzann Pettersen säkrar Europas seger i Solheim Cup 2019. Foto: Getty Images

Solheim Cup

Suzann Pettersen Solheim Cup-kapten 2023

Den rutinerade norskan Suzann Pettersen leder det europeiska laget i Spanien 2023.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-29

Suzann Pettersen, 40 år, avslutade karriären 2019 genom att sätta den avgörande putten i Solheim Cup på Gleneagles i Skottland. Norskan spelade totalt 36 Solheim Cup-matcher. Det blev 18 vinster, 12 förluster och sex delningar. Hon debuterade 2002 och spelade i nio Solheim Cup och ingick i fyra segrande europeiska lag. 
I årets Solheim Cup var hon assisterande kapten åt Catriona Matthew när Europa vann över USA på Inverness Club i Ohio, USA.  

Nu är det klart att Pettersen blir den som tar över kaptensrollen och ska leda det europeiska laget på Finca Cortesín i Spanien 22-24 september 2023.
– Att bli utnämnd till Solheim Cup-kapten är den största äran i min karriär. Mina bästa golfminnen är från Solheim Cup. Du spelar för ditt lag och du skapar minnen och får vänner för livet. Jag har spelat med och under många underbara kaptener och alla är unika i sitt sätt. Jag ser fram emot att plocka fram mina erfarenheter och arbeta hårt i 22 månader så att vi försvarar Solheim Cup på spansk mark, säger Suzann Pettersen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-29
TournyttNyheterSolheim CupSuzann PettersenTournytt
Scroll to Top