Maja Stark på sista rundan av 2021 Ladies European Tour. Foto: Tristan Jones / LET

Maja Stark avslutar på topp

En bogeyfri sista runda räckte inte att för att ta hem finalen. Men den talangfulle svenskan slutade på en stark andraplats.

Text: Axel Bridal • 2021-11-28 Uppdaterad 2021-11-28

Söndagens avslutning av Andalucia Open De Espana blev hennes bästa runda på hela veckan. Sex birdies tog Maja Stark till en score på sex under par och totalt -11 för tävlingen. 

Ett fint avslut på en ännu finare säsong. Av sex starter har Maja Stark vunnit två, och nu även en andraplats på tourfinalen. Det ska tilläggas att detta är hennes första år på Ladies European Tour och framtiden ser minst sagt lovande ut. 

Fyra slag bättre än svenskan var vinnaren från spanien, Carlota Ciganda. En sista runda utan bogeys med en score på 67 slag tog henne till seger av finalen i Marbella på sammanlagt -15. Och efter det 18:e hålet uttryckte hon glädje över att vinna på hemmaplan framför sina nära och kära.

– Det är svårt att förklara för jag blir emotionell. Jag älskar Spanien och min familj. Det är bara fantastiskt att vinna den här veckan, väldigt speciellt, sade Ciganda med gråten i halsen under segerintervjun. 

Övriga svenska placeringar: 

  • Jessica Karlsson ( 8, -3)
  • Jenny Haglund (d11, -1)
  • Johanna Gustavsson (d11, -1)
  • Lina Boqvist (d11, -1)
  • Linda Wessberg (d23, +1)
  • Caroline Hewdwall (d23, +1)
  • Isabella Deilert (d41, +5)

Vinnare av Race To Costa Del Sol 

Det blev inte en seger i finalen, men en ensam tredjeplats räcker för den nyblivne proffsspelaren Atthaya Thitikul att få lyfta trofén och krönas som vinnare av Race to Costa Del Sol 2021. 

Under året har Thitikul, likt Maja Stark, vunnit två tävlingar. Dock har hon deltagit i betydligt fler och har utöver vinsterna sitter hon på tio stycken topp 10-placeringar. 

– Det har varit en bergodalbana det här året. Jag känner mig hedrad för att få vara med och att få vinna. Det har varit en riktigt stor grej för mig på LET det här året, sade en ödmjuk vinnare i Thitikul efter sista rundan på Los Naranjos Golf Club. 

Maja Stark klättrade i och med andraplatsen två placeringar på den totala rankingen och slutar på sjätteplats som bästa svensk. 

Se den hela slutgiltiga rankingen här. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Axel Bridal • 2021-11-28
TournyttAtthaya ThitikulLadies European TourMaja StarkRace to Costa del Sol
Rulla till toppen