Thriston Lawrence vinner Joburg Open 2021. Foto: GettyImages

Tävlingen i Sydafrika avbryts efter 36 hål

På grund av ökat oväder omkring Johannesburg i Sydafrika beslutar DP World Tour att avsluta tävlingen efter endast 36 spelade hål.

Text: Axel Bridal • 2021-11-27 Uppdaterad 2021-11-27

Det ska krävas mycket för att avbryta en tävlingen mitt under spelet, och efter två dagar präglade av regn, åskväder, och förseningar var det inte särskilt mycket att göra. 

Dagens spel hann inte dra igång innan signalen för avbrott förbjöd spelarna från att spela vidare. 13 minuter in i sändningen var allt DP World Tour bjöd tittarna på hemma i sofforna denna lördagmorgon. 

Det betyder att vinnaren av den första tävlingen på touren med det nya namnet och den första vinnaren av den nya säsongen på den europeiska touren är Thriston Lawrence. Han slutar på totalt 12 under par, två varv på -6 och vinner med fyra slags marginal till tvåan Zander Lombard. 

Vinsten innebär även att han därmed kan notera sin första vinst på 22 spelade event på den största scenen i europa. Hans tidigare bästa resultat var den delad sjuttondeplats.  Utöver det får han även en plats på nästa års upplaga av The Open. 

Svenskarnas Joburg Open

Bäste svensk blev Jens Fahrbring som slutade tävlingen på par och därmed inte fick chansen att etablera sig på ledartavlan under de sista avslutande varven. 

Anton Karlsson slutade på ett över par vilket om spelat hade fortsatt, även hade varit kvalgränsen. 

Jens Dantorp som kommer från ett år på Challengetouren fick inte den starten och speltid han säkerligen hade velat, men strax under den preliminära kvalgränsen slutar han på en score på totalt +2. Överlag en stabil och lovande start på säsongen och hans nya hem DP World Tour. 

Övriga svenska placeringar: 

  • Philip Eriksson (d124, +12)
  • Jesper Kennegård (d126, +13)

Se hela ledartavlan här.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Axel Bridal • 2021-11-27
TournyttDP World TourJoburg Open
Rulla till toppen