Bryson DeChambeau och Brooks Koepka öga mot öga. Foto: GettyImages

The Match

Se höjdpunkterna från DeChambeau vs Koepka

Det bjöds på bländande golf och underhållande konversationer med kommentatorsbåset. Men i slutändan fanns det bara en vinnare.

Text: Axel Bridal • 2021-11-27 Uppdaterad 2021-11-27

Den fyrfaldiga majorvinnaren Brooks Koepka dominerade under fredagens uppsättning av The Match. Med den slutgiltiga scoren 5 & 3 vann han över Bryson DeChambeau som efter matchen hyllade sin rival. 

Se höjdpunkterna i klippet ovan.

Vinnaren och förloraren

Koepka gjorde det han skulle och lite till. Efter månader av uppbyggnad fick han äntligen visa sina kvaliteter mot sin rival. Efter sex spelade hål satt Koepka med en ledningen på 3 upp. Efter det åttonde hålet var matchen i princip avgjord då Koepka var hela fyra upp med endast fyra hål kvar att spela. 

– Självklart är det speciellt att se honom så pass nära, och se honom slå bollen, som jag sa, det är respekt där men å andra sidan är det kul att komma ut hit och avgöra det här. Nog sagt, sade Koepka efter matchen om vinsten och sin motståndare. 

Förloraren DeChambeau vann inte ett enda hål men visade även han respekt till sin rival efter matchen. Och hoppet om revansch i framtiden ligger nog högt upp på hans prioritetslista.

– Jag har alltid haft respekt för Brooks, för hans fyra majorvinster och för vad han har gjort för sporten. Med det sagt, det var tolv hål och han slog mig. Förhoppningsvis blir det en returmatch inom en snar framtid, sade en ödmjuk men något frustrerad DeChambeau. 

Phil Mickelson kommenterade

Direkt när det var bestämt att Phil Mickelson skulle bli en del av kommentator-teamet var det ganska självklart att den här sammandrabbningen skulle bli en show för den rutinerade amerikanaren, och så blev det. 

Tillsammans med basketlegendaren Charles Barkley tog han tillvara på tiden i strålkastarljuset. 

Se några höjdpunkter här nedan:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Axel Bridal • 2021-11-27
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauPhil MickelsonThe Match
Scroll to Top