Maja Stark svingar sig allt närmare ledaren. Foto: Tristan Jones/LET

Maja Stark jagar – Tredjeplats inför avslutet

Spänningen stiger inför söndagens sista varv av Race to Costa Del Sol, på Los Naranjos Golf Club i Spanien.

Text: Axel Bridal • 2021-11-27 Uppdaterad 2021-11-27

Återigen började dagen med uppförsbacke. På första hålet puttade Maja Stark i hål för en dubbelbogey, men hon hängde inte med huvudet för det. Redan på hålet därpå kunde hon notera sin första birdie för dagen, och fler skulle det bli.

Totalt 7 birdies, två bogeys, en dubbel och åtta par resulterade i en score på tre under par. Därmed klättrar hon fem placeringar på ledartavlan och sitter nu på en delad tredjeplats tillsammans med finländaren Ursula Wikström på fem under par. 

I fortsatt ledning är spanjorskan Carlota Ciganda som med flertalet birdies och bogey till slut går i mål på ett under par, -9 för tävlingen.

– Jag är väldigt glad, jag tycker att slå under par idag var lika som sex under par igår. Jag tycker det var klurigt udag, mycket vind och väldigt svårt. Den här banan är klurig med vinden så jag ör väldigt nöjd med hur jag hanterade det, sade Ciganda via Ladies European Tour efter det 18:e hålet.

Två slag bakom Ciganda, på ensam andraplats, befinner sig nu ledaren i Race to Costa Del Sol, Atthaya Thitikul. Hon spelade lördagens varv på fem under par och placerar sig tillsammans med Maja Stark i gott läge för att hota ledaren under söndagens sista och avgörande runda. 

– Alla vill vinna tuneringen, (Ciganda) är en LPGA-spelare och hon spelar fantastisk golf så låt oss se vem som vinner imorgon. Men jag kommer bara att fokusera på mitt spel, sade Thitikul efter det tredje varvet.

Näst bäste svensk är Jessica Karlsson som sköt fyra under par och delar därmed en sjundeplats. Dock det kommer förmodligen att krävas en riktigt låg sista runda för att hota de stabila spelarna i toppen. 

Du kan se slutspurten på söndag via GolfTV.

Övriga svenska resultat: 

  • Caroline Hedwall (d10, -1)
  • Lina Boqvist (d10, -1)
  • Linda Wessberg (d14, PAR)
  • Johanna Gustavsson (d23, +2)
  • Isabella Deilert (d29, +3)
  • Jenny Haglund (d29, +3)

Se fullständiga ledartavlan här.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Axel Bridal • 2021-11-27
TournyttAtthaya ThitikulJessica KarlssonMaja StarkRace to Costa del Sol
Rulla till toppen