Thriston Lawrence spelar om en historisk seger. Foto: GettyImages

Sydafrikanen går mot historia

I sitt hemland spelar han för något ingen annan tidigare har åstadkommit.

Text: Axel Bridal • 2021-11-26 Uppdaterad 2021-11-26

Thriston Lawrence sitter på en ensam ledning efter två spelade rundor av Joburg Open som äger rum i hans hemland Sydafrika. Lawrence spelar inte bara för sin första vinst på Europatouren utan den första spelaren att vinna på, som den nu heter, DP World Tour. 

– Jag är glad för var jag befinner mig just nu. Det finns självklart många förväntningar, men jag kommer bara försöka göra det jag gör, sade Lawrence efter andra varvet till DP World Tours media.

Två ronder på sex under par och totalt -12 för tävlingen är den aktuella ledarscoren. Men mest imponerande är kanske att han på de första två spelade varven av tävlingen lyckats göra tre eagles. 

– Jag har slagit den bra från tee och puttat bra för en gångs skull. Jag kan den här golfbanan rätt bra så det ger mig självsäkerhet på green, sade Lawrence.

Näst bästa spelare är Lawrences landskamrat Zander Lombard, men han har trots två stabila rundor hela fyra slag upp till ledaren.

Andra varvet fortsätter lördag morgon

Spelet fick 18:30, lokal tid, stoppas på grund av mörker. Det andra varvet kommer återupptas lördag 05.30 (svensk tid). 

Gårdagens bästa svensk, Jens Fahrbring, hann inte gå i mål och har endast spelat nio hål av den andra rundan. Kanske var det till Fahrbrings fördel då spelet såg ut att gå i fel riktning med en score på två över par för dagen (+1 för tävlingen). Imorgon kan han gå ut med nyladdade batterier och förhoppningsvis sätta lite birdies på scorekortet så att avståndet ner till den preliminära kvalgränsen på +1 ökar. 

På samma score, ett över par, som Fahrbring sitter även Anton Karlsson. Han har gått i mål och får hoppas att kvalgränsen håller sig på +2 för att få fortsätta spela under helgen. 

Övriga svenska placeringar: 

  • Jens Dantorp (d70, +2, utanför kvalgränsen)
  • Philip Eriksson (d126, +12)
  • Jesper Kennegard (d129, +13)

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Axel Bridal • 2021-11-26
TournyttDP World TourJens DantorpJens FahrbringJoburg Open
Rulla till toppen