Engelsmannen Matthew Jordan, rankad 236 i världen, är en av många britter som dragit sig ur Joburg Open. Foto: Getty Images

DP World Tour

Sydafrika på röd lista – britterna flyr Joburg Open

16 spelare har dragit sig ur historiens första DP World Tour-tävling efter att Storbritannien satt Sydafrika på röda listan.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-26

156 spelare kom till start i Joburg Open som spelas på Randpark GC i Johannesburg, Sydafrika. Första dagens spel avbröts på grund av åska. När spelet skulle återupptas på fredagen saknades 16 spelare, en sydafrikan, två irländare och 13 britter. Anledningen till att de dragit sig ur tävlingen är att de måste skynda sig hem för att slippa sitta i karantän. 

Storbritannien har beslutat att sätta Sydafrika på röda listan för resor. Hälsoministern Sajid Javid meddelade att alla flyg till England från Sydafrika och fem andra afrikanska länder ställs in vid lunchtid på fredagen. De som kommer till England från dessa länder efter klockan 04 på lördagen måste sitta i hotellkarantän.

Många britter har dock valt att stanna kvar, 13 namn står än så länge kvar på ledartavlan men några kan komma att lämna tävlingen även om de klarar kvalgränsen. Bäst bland de britter som fortfarande är kvar på Randpark GC är engelsmannen Ashley Chesters som i nuläget är trea, totalt sju under par.
Bland avhoppen var det många som hade höga scorer från första ronden men walesaren Oliver Farr spelade bra och var tre under par innan han drog sig ur. 
Jens Fahbring har inte startat sin andra rond men är fortsatt bäste svensk, totalt ett under par på delad 32:a plats. 

Klicka här för aktuell ledartavla.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-26
TournyttCoronapandeminDP World TourTournytt
Scroll to Top