Brooks Koepka vs Bryson DeChambeau. Foto: GettyImages

The Match

Inför The Match – DeChambeau vs Koepka

Den snabbt växande rivaliteten mellan de två amerikanerna får sitt första slag under fredagskvällen.

Text: Axel Bridal • 2021-11-26

Det har inte undkommit någon att Bryson DeChambeau och Brooks Koepka de senaste åren gått varandra på nerverna. På sociala medier har de skickat pikar åt varandra och den som kanske har stört sig mest på den andra är Koepka.

Dispyten mellan amerikanerna började 2019 då Koepka anklagade DeChambeau för långsamt spel under Northern Trust. Då ska spelarna ha kommit överens om att hålla sig borta från varandra. Den överenskommelsen ska sedan ha brutits av DeChambeau när han kommenterade Koepkas magmuskler i en video på Twitch. Bråket kulminerade tidigare i år när Brooks Koepka himlade med ögonen i en TV-intervju när Bryson DeChambeau gick förbi. Intervjun blev viral och spelarna började tjafsa på Twitter.

Trots dramat tycktes dock de två rivalerna sonas något under årets upplaga av Ryder Cup, som amerikanerna överlägset vann. Efter segern fick golf-fansen se de två kramas

Den senaste tiden har pikarna dykt upp igen på sociala medier, och freden som slöts under Ryder Cup kommer säkerligen att rivas upp under kvällens match. 

Allt du behöver veta – tider och format

Matchen kommer att äga rum klockan 22:00 svensk tid och spelas på Wynn Golf Club i Las Vegas. De kommer endast att spela tolv hål till skillnad från de tidigare The Match-sammandrabbningarna. 

Livesändningen kommer att vara tillgänglig att se på TNT, TBS, truTV och HLN. Man kan även få åtkomst via TNT-appen genom att logga in med sin tv-leverantörsinformation. Dock kan detta vara svårt från sverige, men Svensk Golf kommer att rapportera om matchen och dess höjdpunkter. 

Under ronden kommer det även att spelas småtävlingar. Det kommer att vara närmast hål på tre utav par 3-hålen där vinnaren får 50 000 dollar av förloraren till sin valda välgörenhet. Om slaget är inom 1,5 meter ökas summan till 150 000 dollar. Och om det skulle råka bli en hole in one går donationen upp till hela två miljoner dollar. 

På ett annat par 3-hål kommer den som är närmast att skänka 500 000 måltider till välgörenhetsorganisationen Feeding America, och likt de andra närmast hålet-tävlingarna ökar donationen om bollen är inom 1,5 meter till hålet eller droppar i för en etta. 

Det kommer även att vara en längsta drive-tävling till DeChambeaus glädje på hål hål 7. Vinnaren får 200 000 dollar till sin valda välgörenhet. DeChambeau har valt Shriner´s Hospital och Koepka donerar till St. Jude Children´s Research Hospital. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Axel Bridal • 2021-11-26
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauThe Match
Scroll to Top