Jens Fahbring öppnade stabilt i Joburg Open. Foto: Getty Images

DP World Tour

Jens Fahrbring bäste svensk i Sydafrika

Jens Fahrbring är bäste svensk på en haltande ledartavla. Första dagens spel avbröts efter åskvarning.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-25 Uppdaterad 2021-11-25

Historiens första DP World Tour-tävling Joburg Open är igång och det var hemmaspelaren Dean Burmester som fick äran att slå första slaget. 
Fem svenskar finns med i startfältet och när hälften av spelarna är klara med första ronden är Jens Fahrbring bäste svensk på en delad 31:a plats. Fahrbring gick runt på 70 slag, ett under par och är fem slag bakom ledarna Angel Hidalgo, Spanien, och Thriston Lawrence, Sydafrika.

Anton Karlsson gick runt på par och delar 43:e plats med bland andra Jens Dantorp som hade sex hål kvar att spela innan spelet blåstes av på grund av risk för åska. Första ronden kommer spelas färdigt på fredagen.
Startfältet i Joburg Open är relativt svagt. Endast fyra spelare är rankad topp-100 i världen, där Dean Burmesters 76:e plats är bäst.

Klicka här för aktuell ledartavla.

Dagens höjdpunkt före avbrottet var hemmaspelaren JC Ritchies hole-in-one på det 17:e hålet. En bonus för sydafrikanen som inte hade någon bra dag på Randpark GC. Han HIO putsade till siffrorna lite och han kom in ett över par. Se slaget nedan. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-25
TournyttDP World TourJens FahrbringTournytt
Scroll to Top