Rory Sabbatini rapporterade sitt eget misstag. Foto: Getty Images

PGA Tour

Sabbatini diskades – hade klistermärken på klubban

OS-silvermedaljörens glittrande golfklubba var inte tillåten och han blev omedelbart diskad när misstaget upptäcktes.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-22 Uppdaterad 2021-11-22

Rory Sabbatini vann överraskande silver i Tokyo-OS. Den tidigare sydafrikanen blev närmast nationalhjälte i Slovakien efteråt.

Förra veckan var 45-åringen med i startfältet i RSM Classic på PGA Tour. Sabbatini inledde lovande med en 68-rond. Men det blev bara 18 hål för slovaken. Efter ronden upptäckte han att en av hans fairwaywoods hade reflekterande klistermärken på träffytan. Dessa används under träning i vissa launchmonitors så att maskinerna enklare ska fånga klubbhuvudets rörelser och positioner. 

Sabbatini förstod att detta inte var okej och gick till domarna. Det blev omedelbar diskvalifikation för att ha använt felaktig utrustning. 

Det är inte första gången som en spelare glömmer att rensa klubborna på klistermärken. 2017 fick Ben Crane fyra pliktslag gånger två efter att hans driver och järnsexa haft klistermärken under en Web.com tour-tävling. 

Dessa små klistermärken placeras oftast i utkanterna av träffytorna men oavsett om märkena ger spelarna en fördel eller ej så är de inte tillåtna under tävling eller handicapronder.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-22
TournyttGolfreglerPGA TourRory SabbatiniTournytt
Scroll to Top