Henrik Norlander var bäst av svenskarna, men missade kvalgränsen med två slag. Bild: Getty Images

PGA-touren

Alla fyra svenskar missade kvalgränsen

Ingen höjdarvecka för Norén, Norlander, Åberg och Blixt.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-20 Uppdaterad 2021-11-20

Första dagen av RSM Classic på Sea Island vid den amerikanska atlantkusten var förhållandena nära nog perfekta och scorerna följaktligen låga.
På fredagen var det en helt annan historia. Tio grader kallare och vindhastigheter runt tolv meter per sekund.
– Den enda likheten med torsdagen var att vi spelade 18 hål, sa Zack Johnson, majorvinnaren som bor på Sea Island.
Det var ingen av de  fyra svenskar i startfältet som gick lågt första dagen och det är heller ingen av dem som kommer att spela i helgen.
Närmast kvalgränsen, som drogs vid –4,  kom Henrik Norlander (68–74) som hade två slag för mycket för att få spela vidare.
Amatören Ludvig Åberg (72–70), som fått en plats i tävlingen tack vare sin seger i Jones Cup tidigare i år, gjorde två parrundor och det räckte inte långt i denna tävling.
Alex Norén (71–72) hade en tung fredag med fyra bogeys i kortet efter 13 hål. Han kompenserade det med tre birdies de sista fyra hålen men slutade +1 total och var därmed fem slag från kvalgränsen.
Jonas Blixts vecka blev heller inget att skriva hem om. Efter 77–73 och +8 totalt landade han sist på leaderboarden (bortsett från Louis Oosthuizen som drog sig ur och Rory Sabbatini som blev diskad).

Leder tävlingen gör Taylor Gooch (64–65). Han är –13 totalt och ett före John Huh och Sebastian Munoz med två varv kvar att spela.
30-årige Gooch har hållit sig framme i höst men ännu inte vunnit på PGA-touren. På fem starter har han fyra topp 11-placeringar, varav två topp 5.
– Killar som Justin Thomas, Tiger Woods och Jordan Spieth vann tidigt och ofta. De lade på något sätt förväntningarna på en helt annan nivå än vad jag tror att medelspelaren här ute förstår. Jag vet att jag kommer att vinna, det är bara en fråga om när det är min tur, sa Taylor Gooch till media efter ronden.

Klicka på bilden för fullständig ledartavla.


Text: Bo Steffensen • 2021-11-20
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderJonas BlixtLudvig ÅbergPGA-tourenRSM ClassicSea IslandTournytt
Rulla till toppen