Alex Norén har en del att göra på fredagen om han ska spela vidare i helgen. Ingen av de fyra svenskarna är topp 100 efter första dagen. Bild: Getty Images

PGA-touren

Låga scorer på Sea Island – Norén långt efter

Perfekta förhållanden på Sea Island. Men ingen lyckad start för någon av de fyra svenskarna.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-19 Uppdaterad 2021-11-19

Sebastan Munoz leder RSM Classic på Sea Island. Colombianen gick både första och sista nio på fem under par och kom in på 60 slag. Tio under par, hans överlägset bästa rond på PGA-touren. Ändå är Munoz bara ett slag före fyra man, två före ytterligare fyra och bakom dem finns elva spelare på –7 . Och så vidare.
Så låga scorer var det på Sea Island under torsdagen. Tävlingen spelas på två banor – Seaside och Plantation course.
Hemmaspelaren Zack Johnson, so är medlem på Sea Island, är en i kvartetten som ligger tvåa. Egentligen var han den ende som hade en rejäl chans på en 59:a. Han spelade Seaside (par 70), var nio under par efter femton hål och hade birdieputtar på tre, sju och åtta meter de tre sista hålen – som han missade.
– Det slog mig efter att jag gjort birdie på tolvan och tretton, då gick jag till åtta under. Jag tänkte två till och jag är där. Men jag gav mig själv en chans och det är allt man kan hoppas på, sa Johnson.

Fyra svenskar finns med i startfältet.
Henrik Norlander började med en 68, två under par. Tre birdies, en bogey och resten par. Det räckte till en delad 101:a-plats.
Ludvig Åberg, amatören som fick sin startplats tack vare segern i Jones Cup tidigare i år, är snäppet efter Norlander. Åberg kom in på par.
Ludvig Åberg,  rankad trea i världen på amatörlistan, gör sin andra PGA-tourtävling. För en knapp månad sedan fick han en inbjudan till Bermuda Championship där han tog sig vidare till helgen och slutade delad 51:a.
Alex Norén (+1) och Jonas Blixt (+5) tillhörde de fjorton spelare som gick över par. Blixt är sist i fältet.

Klicka på bilden för fullständig ledartavla


Text: Bo Steffensen • 2021-11-19
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderJonas BlixtLudvig ÅbergSea Island
Scroll to Top