Sam Torrance har en favorit att ta över som kapten för Europa i Ryder Cup. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Spelaren som Sam Torrance vill se som Ryder Cup-kapten

Skotten väljer sin favorit att ta över efter Padraig Harrington och tror inte att USA kommer dominera i Ryder Cup framöver.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-18 Uppdaterad 2021-11-18

Sam Torrance, 68, vann 21 gånger på European Tour under karriären. Han deltog även i åtta Ryder Cup som spelare där det blev fyra vinster. 2002 var han kapten för Europa och ledde laget till vinst på The Belfry. 

I årets Ryder Cup blev Europa utklassade av USA på Whistling Straits. Segersiffrorna skrevs till 19–9. I en intervju med Boyle Sports säger Sam Torrance att det är USA:s bästa lag någonsin. 

– Det starkaste jag sett på väldigt, väldigt länge. Det sägs att deras lag 1981 var det bästa men jag tycker att årets lag var ännu bättre. De hade inga svagheter i laget och segermarginalen förvånade mig inte, säger Torrance.

Skotten är dock inte orolig för Europas framtid i den prestigefyllda matchen.

– En ny tid kommer. Vi har många fantastiska unga spelare på väg fram som Højgaard-tvillingarna, Guido Migliozzi och Viktor Hovland. De känns spännande och det är helt klart att det kommer vara en annorlunda laguppställning i Italien 2023.

Vill se Westwood som kapten

Torrance ger också sin syn på kaptensrollen som han tycker ska vara en rutinerad spelare som fortfarande är ute på touren och presterar. Och i Italien ser Torrance helst att engelsmannen Lee Westwood är Europas kapten. 

– Bland det viktigaste för Ryder Cup-kaptener är att de fortfarande är ute på touren och har kontakt med de unga spelarna. Någon som vunnit mycket men gjorde det för flera årtionden sen betyder inte så mycket för unga och ambitiösa spelare. Med alla unga spelare så behöver Europa någon som Lee Westwood som kan leda dem nästa gång. Han är fortfarande en bra och populär spelare och skulle ha bra relation till de mindre rutinerade spelarna, säger Sam Torrance.      


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-18
TournyttLee WestwoodRyder CupSam TorranceTournytt
Scroll to Top