Billy Horschel är på plats i Dubai för första gången och hoppas kunna skriva in sig i historieböckerna. Foto: Getty Images

DP World Tour Championship

Billy Horschel jagar amerikansk golfhistoria i Dubai

Ettan och tvåan på rankingen kan bli förste amerikan att stå som slutsegrare i European Tours Race to Dubai.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-17 Uppdaterad 2021-11-17

En tävling återstår på European Tour, DP World Tour Championship i Dubai. 
Inför tourfinalen leder amerikanen Collin Morikawa Race to Dubai-rankingen efter en fin säsong med bland annat majorseger i The Open Championship och WGC-vinst i USA. Han jagas närmast av landsmannen Billy Horschel som vann WGC-matchtävlingen i Texas och sedan Rolextävlingen BMW PGA Championship i England.

Amerikanarna har ett rejält försprång ner till nästa person på listan efter att Jon Rahm (trea) lämnat återbud för att återhämta sig efter en turbulent säsong. Engelsmannen Tyrell Hatton är fyra, 1 148 poäng efter Horschel och 1 384 efter Morikawa. Vinnaren i tourfinalen får 2 000 Race to Dubai-poäng. Engelsmannen är därför piskad att vinna samt beroende av att ingen av amerikanerna får till en bra tävling.  

Billy Horschel ser fram mot chansen att få skriva amerikansk golfhistoria – att bli den första amerikanen att vinna European Tours order of merit (Race to Dubai). 

– Det här är förmodligen det bästa året i min karriär. Jag vet att jag har vunnit FedExCup men det året spelade jag inte bra förrän mot slutet. I år har jag varit ganska jämn hela tiden, säger Horschel som är rankad 21:a i världen och vann FedExCup 2014. 

– Under uppväxten handlade allt om att vinna på PGA Tour. Jag tittade på European Tour-tävlingar men tänkte aldrig att jag skulle spela där eller få den framgång jag haft. Att vinna två stortävlingar som WGC Match Play och BMW PGA Championship och nu har chans att vinna Race to Dubai som förste amerikan skulle med marginal göra detta till min bästa säsong. 

Horschel vinner Race to Dubai garanterat om han vinner tourfinalen. Det finns flera scenarion men han kan även säkra totalsegern om han slutar åtta samtidigt som Collin Morikawa har det tufft och ingen av de på rankingplatserna 4–7 vinner tävlingen. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-17
TournyttBilly HorschelCollin MorikawaDP World Tour ChampionshipEuropean TourTournyttTyrell Hatton
Scroll to Top