De här flaskorna som vaskas över Henrik Stenson skulle nog falla under kategorin ”återanvändbara” men de som inte går att återvinna får inte längre plats i DP World Tour Championship. Foto: Getty Images

European Tour

Inga plastflaskor i tourfinalen – besökarna uppmanas ta med egna

Under DP World Tour Championship kommer inga vattenflaskor i plast finnas tillgängliga. Varken för besökare eller spelare.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-15 Uppdaterad 2021-11-15

En tävling återstår på schemat i European Tour – DP World Tour Championship på Jumeirah Golf Estates i Dubai. Två svenskar finns med i startfältet, Alexander Björk och Joakim Lagergren. 

För att främja hållbarhet kommer inga vattenflaskor i engångsplast finnas tillgängliga för spelare eller besökare. Istället uppmanas besökarna att ta med sig egna vattenflaskor som de kan fylla på vid nyinstallerade, filtrerade tappställen ute på banan. 

Restauranger och kiosker kommer sälja vatten i glasflaskor eller på burk. Andra drycker säljs i återanvändbara material, alltså inte i engångsplast. 

Spelarna, som är vana vid att ha en kyl full med nya, kalla vattenflaskor på varje tee, kommer även de uppmanas att fylla på sina flaskor.

– Det är en milstolpe för DP World Tour Championship. Att sluta använda engångsflaskor i plast tror vi kommer hjälpa mycket för att skydda miljön, säger Tom Phillips, European Tours mellanöstern-chef. 

Förenade Arabemiraten där tourfinalen avgörs är världens sjunde största oljeproducent och 21:a på listan över de mest oljekonsumerande.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-15
TournyttDP World Tour ChampionshipEuropean Tour
Rulla till toppen