Bernhard Langer lyckades för första gången gå lägre än sin egen ålder, när det som bäst behövdes // Foto: Getty Images

PGA Champions Tour

Langers nya magi – gick under sin egen ålder

"En av mina bästa ronder någonsin"

Text: Martin Strömberg • 2021-11-14 Uppdaterad 2021-11-14

Det tyska fenomenet Bernhard Langer upphör aldrig att förvåna. Trots att han nu spelar med betydligt yngre spelare på PGA Tour Champions fortsätter han att mata fina resultat och låga scorer. Nu har 64-åringen ännu en gång möjligheten att skriva historia och vinna Order of Merit på PGA Tour Champions, i så fall för sjätte gången.

Årets PGA Tour Champions har blivit rekordlång på grund av pandemin och inleddes för 23 månader sedan och har sedan dess spelat 39 tävlingar.

Efter halva finaltävlingen av årets PGA Tour Champions, Charles Schwab Cup Championship, såg Langer ut att vara långt från slutstriden. Han behövde något speciellt och han levererade. För första gången i livet gick han lägre än sin egen ålder efter att ha inlett och avslutat med en eagle och dessutom gjort fyra birdies för 63 slag (-8).

– Under omständigheterna är det en av mina bästa ronder någonsin. Mitt mål är att vinna Order of Merit och nu har jag i varje fall gett mig själv chansen så får vi se vad som händer, sa en belåten Langer.

Han tog sig i och med 63-ronden upp till en delad niondeplats på 10 under par. I ledningen finns amerikanen Jim Furyk på 16 under par och om Furyk vinner finalen så vinner han också Order of Merit. Men om Furyk slutar tvåa eller sämre så har Langer möjligheten beroende på hur han placerar sig.

– Jag ska bara gasa på sista ronden, det är fina förutsättningar så en parrond lär inte räcka långt. Men gör jag en bra sista rond så har jag stor segerchans, sa Furyk efter sin 65-rond.

Också Ernie Els och Miguel Angel Jimenez har en matematisk möjlighet att vinna Order of Merit vid seger i finaltävlingen men de är nio respektive 13 slag efter Furyk inför sista ronden.

Enda svensk i Charles Schwab Cup Championship är Robert Karlsson, som inför finalen är på 18:e plats på Order of Merit. Karlsson (70-68-69) ligger på en delad 24:e plats efter tre ronder på sex under par.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-11-14
TournyttBernhard LangerErnie ElsJim FurykMiguel Angel JimenezPGA Champions TourRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top