Lexi Thompson och Nelly Korda delar ledningen inför sista ronden av Pelican Women´s Championship i Florida // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Korda och Thompson frontar i Florida

Två storstjärnor och unga löftet i ledarbollen.

Text: Martin Strömberg • 2021-11-14 Uppdaterad 2021-11-14

Det är fortsatt mycket jämnt i toppen inför slutronden av Pelican Women´s Championship i Florida.

Men efter birdies på hål 17 och 18 tog sig Nelly Korda upp jämsides med Lexi Thompson på 16 under par efter tre ronder. I söndagens ledarboll får de dessutom sällskap av Jennifer Kupcho som bara är ett slag bakom på 15 under.

– Jag ska bara fortsätta att vara aggressiv som jag varit hela tävlingen. Jag har slagit bollen bra och gett mig själv många möjligheter, jag ska bara fortsätta på den vägen, sa Nelly Korda efter sin 63-rond.

För Lexi Thompson kan det bli första segern sedan Shoprite Classic 2019 och hon ger sitt hårda arbete på puttinggrenen äran för framgången den här veckan.

– Jag har tränat hårt på att förbättra min puttning och det känns bättre än på länge. Hoppas att jag kan fortsätta att fokusera på ett slag i taget och se slagen framför mig sista dagen.

Två svenskor klarade kvalgränsen och Pernilla Lindberg och Madelene Sagström delar av 41:a platsen inför sista ronden.

För Lindbergs del har hon inte fått de resultat som hon känner att hon har i sig. Och ofta har det varit hennes adelsmärke, puttningen, som svikit.

– Spelet har inte känts så dåligt. Men första halvan av året slog jag bollen bättre än jag någonsin gjort och då var puttern helt iskall. Andra halvan har jag slagit bollen mindre bra men puttningen har fortsatt att vara frustrerande. Den här veckan känns allt bättre och det är väl bättre sent än aldrig.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-11-14
TournyttJennifer KupchoLexi ThompsonLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top