Scottie Scheffler leder Houston Open men jagas av en mängd spelare på en komprimerad ledartavla // Foto: Getty Images

PGA Tour

Drama väntar i Houston

Mängder av spelare har segerchans inför sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-11-14 Uppdaterad 2021-11-14

Inför tredje ronden ledde amerikanen Martin Trainer Houston Open på tio under par. Men då Trainer och övriga spelare i toppen hade en jobbig dag och andra spelare ryckte upp sig packade ledartavlan ihop sig och nu återfinns 17 spelare inom fyra slag i toppen.

I ledningen efter tre ronder finns Scottie Scheffler, som ännu inte vunnit på PGA Tour, på sju under par.

– Jag ska gå ut sista dagen, försöka ge mig själv en bra start och sedan stanna i täten, sa Scheffler efter sin 69-rond (-1) på lördagen.

Men han kommer med stor sannolikhet få sällskap. Svårscorade Memorial Park verkar inte vilja släppa ifrån sig allt för många låga ronder och på sex under inför slutronden finns bland andra Matthew Wolff (69), Jhonatthan Vegas (68) och Trainer (74). Dessutom lurar Russell Henley, Luke List och Marc Leishman på fem respektive fyra under par.

Wolff var i ledningen fram till det korta drivbara 17:e hålet. Men efter att ha slagit ut med en pitching wedge satte han andraslaget i vattnet med en sandwedge och fick notera en dubbelbogey på ett hål där många gjorde birdie.

– Jag vet inte vad som hände, om jag missbedömde vinden. Jag tyckte jag slog den bra men den kanske inte låg så bra som jag trodde, sa Wolff.

Enda kvarvarande svensken, Henrik Norlander var länge på par tredje ronden och totalt men en dubbelbogey på åttonde hålet (Norlanders 17:e) innebar en rond på 72 slag och en delad 50:e plats inför sista ronden, nio slag bakom Scheffler.

Klicka på bilden nedan för att komma til ledartavlan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-11-14
TournyttUncategorizedHenrik NorlanderHouston OpenJhonattan VegasLuke ListMarc LeishmanMartin TrainerMatthew WolffPGA TourRussell HenleyScottie SchefflerTournytt
Scroll to Top