Henrik Norlander är tre slag från ledning i jakten på den sista biljetten till Augusta National // Foto: Getty Images (Arkivbild)

PGA Tour

Norlander vidare – tungt för Stenson

Fyra raka bogeys förstörde för Stenson.

Text: Martin Strömberg • 2021-11-13 Uppdaterad 2021-11-13

Hewlett Packard Enterprise Open har hamnat efter tidsschemat på grund av dåligt väder och andra ronden hann inte spelas klart under fredagskvällen.

Men redan nu står det klart att Henrik Norlanders 71-69 och på par totalt kommer att räcka till spel i helgen. Norlander delar 43:e plats och får möjlighet att avancera i helgen. I nuläget är han tio slag bakom ledande amerikanen Martin Trainer som tog sig till tio under par (65-65) på Memorial Park GC.

För andra svensken i fältet, Henrik Stenson, ser det mörkare ut. Efter sin inledande 72-rond (+2) är han tre över par andra ronden efter 13 spelade hål. Stenson var ett under efter fyra hål men gjorde sedan fem bogeys på sex hål och med sina fem över par totalt behöver han en magisk avslutning under lördagsmorgonen för att ta sig till ett över par där kvalgränsen just nu ligger.

Bakom Martin Trainer i toppen finns Kevin Tway på nio under och Jason Kokrak på åtta under, Kokrak har dock bara spelat 11 hål andra ronden.

För Trainer, som bara klarat fyra kvalgränser på 26 starter under säsongen, finns äntligen möjligheten till en bra placering igen, han har en seger på PGA-tour i Puerto Rico 2019.

– Det har varit en lång kamp och äntligen slår jag bollen bra igen. Man kan bara hoppas att det håller hela vägen den här veckan, sa Trainer efter sin rond.

Norrmannen Viktor Hovland som vann i Mexiko förra veckan spelar inte den här veckan i Houston.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-11-13
TournyttHenrik NorlanderHenrik StensonJason KokrakKevin TwayMartin TrainerPGA TourTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen