Pernilla Lindberg avancerade 41 placeringar efter sin fina 65-rond andra dagen av Pelican Women´s Championship // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Kanonrond av Lindberg i Florida

Klättrade 41 placeringar i Florida.

Text: Martin Strömberg • 2021-11-13 Uppdaterad 2021-11-13

Två av tre svenskor får jobba helg när Pelican Women´s Championship ska avgöras i Florida.

Pernilla Lindberg slog till med en 65-rond och avancerade från delad 77:e till delad 36:e plats efter två ronder. Lindberg rullade i sju birdies men hade också två bogeys i kortet och noterade en av andra dagens bästa scorer.

På samma placering återfinns också Madelene Sagström (69-68) som gjorde tre birdies och en bogey under sin 68-rond andra dagen. Sagström träffade 15 greener men behövde 31 puttar. Svenskduon är åtta slag bakom den amerikanska ledarduon Jennifer Kupcho och Lexi Thompson, som båda noterat 65-64 de två inledande ronderna.

Tyvärr blev det en snöplig missad kvalgräns för den tredje svenskan i startfältet, Linnea Ström. Göteborgskan spurtade starkt och gick tre under par sina sista nio och gjorde birdie på sitt sista hål. Men hennes ett över par totalt (72-69) var till slut ett slag för mycket för att klara kvalgränsen.

För Jennifer Kupcho är det fortfarande en jakt på den där första segern på LPGA-touren. Trots mängder av fina placeringar har 24-åringen ännu inte vunnit. Det har däremot Lexi Thompson, men det var över två år sedan hon tog sin senaste av sina elva segrar då hon vann Shoprite Classic 2019.

Noterbart i övrigt var att thailändskan Pavarisa Yoktuan hittade rätt med en järnåtta på det 12:e hålet och blev därmed den andra spelaren på LPGA Tour att vinna en två års fri leasing av en Lamborghini. Under måndagens pro-am var det Austin Ernst som lyckades med samma bedrift.

Finländskan Matilda Castren fortsätter också att spela fint på LPGA Tour. Castren är delad femma inför helgen efter ronder på 67-64.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-11-13
TournyttJennifer KupchoLexi ThompsonLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmMatilda CastrenPavarisa YoktuanPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top