Danske Joachim B Hansen jagar sin andra ET-seger och delar ledningen inför avslutningen i Dubai // Foto: Getty Images

Europatouren

Dansk ledning inför sista ronden i Dubai

"Bästa jag spelat från tee till green"

Text: Martin Strömberg • 2021-11-13 Uppdaterad 2021-11-13

Lördagen blev ännu en dag av fina förhållanden och låga scorer på Fire Course på Jumeirah Golf Estates i Aviv Dubai Championship.

Thailändaren Jazz Janewattananond och polacken Adrian Meronk gick runt på 63 slag och klättrade till delad sjunde respektive delad tiondeplats och ledarbollen fick också sin beskärda del av birdies. Danske Joachim B Hansen och italienaren Francesco Laporta gick båda på 67 slag medan fransosen och titelförsvararen Antoine Rozner var två slag sämre med 69 slag. Rozner var 25 under par när han vann här 2020 och med tanke på att Hansen och Laporta leder på 19 under par efter tre ronder så är sannolikheten hög att årets segerscore hamnar i samma region.

Rozner hade tre slags ledning efter den här eaglen på det tredje hålet men gjorde sedan dubbelbogey på hål nummer fem och fick kämpa för att hålla kontakten under resten av ronden.

Hansen å sin sida briljerade med vackra järnslag utan att riktigt få full utdelning.

– Den här ronden var nog den bästa jag spelat någonsin från tee till green. Jag missade mängder av möjligheter första nio och även på vägen in. Fem under är en bra score men det kunde ha varit mycket lägre, sa en belåten Hansen efter ronden.

Hansen har bara gjort en enda bogey under de första 54 hålen och svenske Niklas Lemke är så här långt bogeyfri i tre ronder. Lemke gick runt på 69 slag på lördagen och delar 16:e plats inför sista ronden på 13 under par, sex slag bakom Hansen och Laporta. Sebastian Söderberg (68) och Alexander Björk (69) delar 33:e plats på elva under par.

Om Hansen skulle lyckas vinna under söndagen så blir det hans andra ET-seger efter debutsegern i Joburg Open förra säsongen. Det blir också den fjärde danska segern i de tio senaste tävlingarna på Europatouren.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.Text: Martin Strömberg • 2021-11-13
TournyttAdrian MeronkAlexander BjörkAntoine RoznerEuropean TourFrancesco LaportaJazz JanewattananondJoachim B HansenNiklas LemkeSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen