Michael Bannon har funnits med vid sidan sedan Rory McIlroys juniortid. Bild: Getty Images

Europatouren

McIlroy går tillbaka till sin barndomstränare

Lämnar Pete Cowen för Michael Bannon. Spelar tourfinalen nästa vecka.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-11

För åtta månader sedan bytte Rory McIlroy svingtränare, till Pete Cowen, mannen i svart som tränar ett antal av de bästa spelarna i världen.
McIlroy lämnade sin vapendragare Michael Bannon, som funnits vid McIlroy sida ända sedan juniortiden.
Michael Bannon var pro på McIlroys hemmabana Holywood GC i Nordirland när Rory McIlroy var ung junior. 2012 hoppade Bannon av klubbjobbet för att arbeta heltid med McIlroy.
Bannon har sin bas i Nordirland och kunde inte resa i tillräcklig utsträckning under pandemin samtidigt som Rory McIlroy fick problem med sitt spel.
Men nu är Rory McIlroy tillbaka hos Bannon.
– Ja, Michael och jag jobbar ihop igen. Jag har alltid haft en relation med Pete och om jag känner att det är nödvändigt så kommer jag att fråga honom om saker även framöver. Men nu är det Michael och jag, säger McIlroy till Golfweek.

Det var inte så länge sedan Rory McIlroy grät i en tv-intervju efter Europas förlust i Ryder Cup. Några veckor senare tog han sin tjugonde titel på PGA-touren och förklarade efter den segern att han insett att det räcker långt ”att bara vara mig själv”.
– Jag vet att när jag gör det jag gör bra så har jag den här kapaciteten. Jag har kapaciteten att vinna många tävlingar på PGA-touren och vara den bäste spelaren i världen, sa McIlroy då.
Nästa tävling för världsåttan blir Europatourfinalen i Dubai nästa vecka.


Text: Bo Steffensen • 2021-11-11
TournyttMichael BannonRory McIlroyTournytt
Scroll to Top