Där är den! Viktor Hovland tar sin andra raka seger på Mayakoba i Mexiko. Bild: Getty Images

PGA-touren

Dominant Hovland aldrig riktigt hotad

Det norska segertåget går vidare. Viktor Hovland försvarade sin titel i World Wide Technology Championship.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-08 Uppdaterad 2021-11-08

Viktor Hovland är den förste att försvara en titel på PGA-touren sedan Brooks Kopeka vann PGA-mästerskapen för andra året i rad 2019.
– Jag kom hit med rätt höga förväntningar men att det skulle sluta så här, att jag skulle vinna med fyra slag … Det har varit en cool vecka, sa Viktor Hovland efter andra raka vinsten på El Mayakoba vid turistorten Playa del Carmen i Mexiko.
Hovland, som bäddade för segern med en nio under par-rond på lördagen, ledde med två slag före Talor Gooch, tre före Justin Thomas när sista ronden började.
Men han blev egentligen aldrig riktigt utmanad.
Efter nio spelade hål var Hovland tre under och ledde då med fyra före Scottie Scheffler som rivstartade sin rond med fem birdies de första åtta hålen och klättrade upp för leaderboarden. Men ingen spelare kom närmare än tre slag.
När Hovland sänkte ännu en putt, han var het på greenerna, för birdie på elvan gick han till –23 mot Schefflers –19. Då hade Scheffler bara tre hål kvar att spela.
Därifrån var det Hovlands tävling att förlora.
Det gjorde han inte.
– Jag önskar att jag kunde putta som jag gjorde i dag lite oftare, sa Hovland som gjorde 28 birdies på fyra dagar.
Visserligen blev det ett par bogeys (uppvägda av lika många birdies) på vägen in för 24-åringen men han höll sig kvar 23 under par och kunde till slut vinna med fyra slag före hemmaspelaren Carlos Ortiz. Mexikanaren avslutade med fem birdies de sista sju hålen och tog sig upp till en andraplats.Viktor Hovland fick högljutt stöd av ett norskt gäng på semester i Play del Carmen, alla från samma golfklubb. Hovland visste dock inte vilka de var.
– De norska folket är väldigt patriotiskt och det är coolt att jag kan få så  mycket stöd till och med i Mexiko som ändå ligger ganska långt från Norge. De var fantastiska, sa Hovland.
Han började veckan med att få sin driver knäckt och fick låna en likadan, fast med en tum kortare skaft, av James Hahn. Det medförde av allt att döma inga större problem. Tvärtom. Viktor Hovland var delad tvåa i fältet när det gällde fairwayträffar från tee under veckan.
Segern ger Hovland 52 världsrankingspoäng vilket för honom upp från plats 17 till topp 10.
Han fick också 1,3 miljoner dollar (drygt 11 miljoner kronor) för segern.

Världsrankingen från måndag 8 november. Klicka på bilden för fullständig ranking.


Svenskarna Alexander Norén (69–67–68–72) och Henrik Norlander (70–66–69–71) slutade båda – 8 totalt på en delad 45:e plats.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-11-08
TournyttMayakobaPGA TourTournyttViktor Hovland
Scroll to Top